Premiér Medvedev je spokojný s činnosťou vlády, povedal televíziám

NETKY.SK • 7 December 2012, 13:42 • 2 min
Premiér Medvedev je spokojný s činnosťou vlády, povedal televíziám

Premiér Medvedev je spokojný s činnosťou vlády, povedal televíziám - Politika Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes poskytol rozhovor piatim ruských televíznym spoločnostiam a zhodnotil v ňom končiaci sa rok. Ako informovala agentúra RIA Novosti, uviedol, ž

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes poskytol rozhovor piatim ruských televíznym spoločnostiam a zhodnotil v ňom končiaci sa rok. Ako informovala agentúra RIA Novosti, uviedol, že s prácou vlády je spokojný. 

Na margo dohadov o tom, že by ešte mal kandidovať na funkciu prezidenta Ruskej federácie, povedal, že nie je ešte starý, má "časovú rezervu", ale ďalšie pôsobenie v politike podľa jeho slov závisí od vôle voličov. 

Svoje rozhodnutie nekandidovať v posledných voľbách proti Vladimirovi Putinovi považuje za správne."On mal väčšie šance a zvíťazil. Ja myslím, že je to dobre," vyhlásil Medvedev.

Pokiaľ ide o opozíciu, Medvedev zdôraznil, že opozičné strany majú budúcnosť jedine za predpokladu, že ich líder bude viesť zodpovednú politiku, komunikovať so svojimi prívržencami a vysvetľovať im zámery politických strán.

Medvedev predpokladá, že po reforme politických strán sa ich počet v Rusku zníži zo súčasných vyše 200 na niekoľko desiatok, ktoré budú mať reálny vplyv na politickú konjunktúru.

Veľké korupčné kauzy, ktoré boli v posledných mesiacoch odhalené a medializované a vynútili si aj personálne zmeny na ministerstvách a úradoch, neboli pre Medvedeva prekvapením. Dodal, že prípady sú stále v štádiu vyšetrovania, takže na komentár je ešte priskoro. O odvolanom ministrovi obrany Anatolijovi Serďukovovi povedal, že ho stále považuje za efektívneho. Dodal, že boj s korupciou nemožno obmedziť len na honbu za úradníkmi. 

Na margo vypočúvania lídrov ľavicovej opozície Medvedev v súvislosti s ich obvinením z pokusu o zvrhnutie súčasnej vlády vyhlásil, že vodca Ľavicového frontu Sergej Udaľcov by nemal provokovať svojich prívržencov, aby porušovali zákony, ale mal by sa snažiť presadiť svoje ciele ústavným spôsobom.

Ruský premiér avizoval, že prioritou vlády v budúcom roku bude okrem iného aj zlepšenie finančného ohodnotenia učiteľov a lekárov a zabezpečenie dôchodcov. Podotkol, že rozpočet na budúci rok pre zdravotníctvo a školstvo je 2,5-krát vyšší než pre ministerstvo obrany. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona