Premiér Matovič zhodnotil aktivity svojej vlády: Ešte som nevidel snaživejších ministrov, hovorí

NETKY.SK • 21 September 2020, 11:55 • 2 min
Premiér Matovič zhodnotil aktivity svojej vlády: Ešte som nevidel snaživejších ministrov, hovorí

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽANO) hovorí, že ešte nevidel snaživejších ministrov, ako sú tí v jeho kabinete.

slovakia

left justify in out

Prvý polrok svojej vlády zhodnotil vo svojom príspevku na Facebooku. Hovorí tiež o zdedených problémoch, rozkradnutých peniazoch a boji s mafiou.

 

img

 

Ministri pracujú naplno

"Idú naplno napriek korone, napriek všetkým prekážkam zvnútra 'systému', keď im pohrobkovia mafie na ministerstvách hádžu polená pod nohy, kde a kedy môžu," napísal o šéfoch na ministerstvách. Dodal, že je na svoj tím hrdý, hoci uznáva, že "to jednému ide lepšie a druhému až tak nie".

 

S čistým svedomím hovorím, že som ešte nevidel snaživejších ministrov ako v aktuálne vláde. Poznám ich program a makajú naplno. 

 

 

"Sme odhodlaní, rovnako ako na začiatku, splniť naše sľuby a urobiť to, čo sme sľúbili - urobiť zo Slovenska krajinu, kde budú poctiví ľudia radi žiť. A viem, že to nebude ani náznakom ľahké a mafia bude ešte veľmi hrýzť," skonštatoval.

 

Matovič tiež skritizoval predchádzajúce vlády pod vedením Petra Pellegriniho (nezaradený) a Roberta Fica (Smer-SD).

 

img

 

"Odhady hovoria o rozkradnutých 30 miliardách eur za 12 rokov ich vlád. Suma, ktorú, ak by sme rozdelili medzi deti, ktoré sa počas ich vlád narodili, mohlo mať každé zo 600.000 detí do vienka 50-tisíc. Alebo každý dôchodca na rok o 200 eur mesačne celých 12 rokov vyšší dôchodok," upozornil premiér.

 

Prvé dni v úrade

Matovič si taktiež zaspomínal na prvé dni, kedy si od prezidentky Zuzany Čaputovej prevzal poverenie na zostavenie novej vlády. Na nasledujúci deň sa vybral do Správy štátnych hmotných rezerv, kde ako popisuje zažil hrôzu, pretože našiel prázdy sklad.

 

img

 

O niekoľko dní Národná kriminálna agentúra (NAKA) zaistila bývalého šéfa úradu Kajetána Kičuru, pričom v jeho trezore skonfiškovala zlaté tehly. "Tak každý jeden minister nachádza svojich Kičurov deň za dňom vo svojich rezortoch," dodal.

 

Prečítajte si viac: Správa štátnych hmotných rezerv prišla o svojho predsedu, odvolala ho vláda SR

 

 

Mlieko je rozliate

"Kupovanie voličov zabralo, dostali hlasy, rozkradli štát, narobili strašné dlhy. Misia splnená," zhodnotil Matovič predchádzajúce vlády. Ako dodal, súčasná vláda získala mandát, aby vyčistila spúšť, ktorú tu jeho predchodcovia zanechali. 

 

Zdôraznil, že všetci členovia vlády sú odhodlaní zaviádzať zásadné reformy, vyhrať boj s korupciou a potrestať zločincov.  

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Sulík navrhne odvolanie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv K. Kičuru

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies