Premiér Matovič sa chce poradiť s odborníkmi a vedcami za okrúhlym stolom, situácia s COVID-19 je kritická

NETKY.SK • 22 Február 2021, 17:48 • 2 min
Premiér Matovič sa chce poradiť s odborníkmi a vedcami za okrúhlym stolom, situácia s COVID-19 je kritická

BRATISLAVA - Slovensko v nedeľu dosiahlo rekord v počte hospitalizovaných. Uviedol to na pondelňajšej tlačovej konferencii premiér Igor Matovič (OĽaNO). Odprezentoval rozhodnutie zorganizovať okrúhly stôl s vedcami a odborníkmi v utorok 23. februára a porozprávať sa o tom, ako ďalej postupovať. Dodal, že počty pacientov v nemocniciach neustále rastú.

slovakia

left justify in out

"Od začiatku decembra nám počty ľudí v nemocniciach rastú. Bez ohľadu na to, čo sme urobili, bez ohľadu na vianočný či tvrdý lockdown alebo COVID automat," priblížil premiér.

 

img

 

Situácia sa nezlepšuje 
Igor Matovič poukázal na to, že bez ohľadu na zavedený lockdown, ktorý trvá deväť a pol týždňa, počty hospitalizovaných pacientov rastú z týždňa na týždeň. Ani napriek prijatým opatreniam nie je podľa neho v epidemickej situácii vidieť zásadný rozdiel.

 

Vedci a odborníci sa preto majú v utorok rozprávať o ďalšom postupe. "Lebo, ak pôjdeme ďalej touto cestou, zrejme budú počty len rásť a kapacita nemocníc ide z posledného," povedal premiér.

 

img

 

Na stretnutí očakáva odpoveď na to, akým spôsobom zmeniť pravidlá, aby sa neustály rast hospitalizácií zastavil. "V prvom rade chcem počúvať. Chcem, aby hľadali odpoveď na to, ako je možné, že opatrenia nezaberajú," uviedol predseda vlády. Poukázal na to, že Slovensko siaha na maximálnu kapacitu nemocníc.

 

Zaočkovaní nebudú mať výhody 
Otvárať kostoly by bolo podľa Matoviča momentálne nezodpovedné. Považuje to za mimoriadne epidemiologické riziko. Odborníci by sa mohli v utorok zaoberať aj touto témou, neočakáva však od nich iný názor. Rovnako podľa premiéra nie je aktuálnou témou možné uvoľňovanie opatrení pre zaočkovaných.

 

img

 

Nebolo by to podľa neho spravodlivé pre tých, ktorí sa chcú dať zaočkovať, no zatiaľ túto možnosť nemajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies