Premier League zaznamenala za uplynulý týždeň 103 prípadov koronavírusu

NETKY.SK • 29 December 2021, 10:15 • 2 min
Premier League zaznamenala za uplynulý týždeň 103 prípadov koronavírusu

Neviditeľný nepriateľ úraduje aj naďalej. V súčasnosti spôsobuje problémy predovšetkým variant omikron, ktorý zasahuje aj do športovej sféry. Tradične nabitý program anglickej Premier League je tak tento rok o poznanie chudobnejší.

slovakia

left justify in out

Najvyššia anglická futbalová súťaž zaregistrovala za uplynulý týždeň rekordných 103 prípadov medzi hráčmi a členmi realizačných tímov. Bilanciu zverejnilo vedenie súťaže, sviatočný program ktorej ovplyvnilo odkladanie zápasov. „Od pondelka 20. decembra do nedele 26. decembra sa medzi hráčmi a členmi tímov uskutočnilo 15 186 testov. Z nich bolo 103 pozitívnych,“ uviedli zástupcovia ligy.

 

 

V predchádzajúcich decembrových týždňoch boli počty nakazených výrazne nižšie. V období od 6. do 12. decembra sa objavilo 42 prípadov, o ďalší týždeň ich počet stúpol na 90. Kvôli koronavírusu museli v elitnej súťaži zatiaľ odložiť 15 duelov. Nové termíny ešte stanovené neboli a zmeny v programe hrozia aj naďalej. Watford, ktorý nemohol kvôli nákaze v kabíne odohrať tri stretnutia, síce hlási návrat niektorých hráčov z izolácie, pred zápasom s West Hamom sa však v tíme objavili nové pozitívne prípady.

 

V Premier League je dvomi dávkami zaočkovaných 68 percent futbalistov, 81 percent z nich dostalo aspoň jednu dávku a odborníci pripisujú súčasný stav nedostatočnej vakcinácii. Pre porovnanie, najvyššia súťaž v Taliansku, Serie A, má plne zaočkovaných až 98 percent hráčov a hoci sa vedenie ligy muselo zaoberať občasným preložením zápasu, problémy tam nie sú až také veľké, ako na ostrovoch.

 

 

V Taliansku podporil očkovanie treťou dávkou aj skúsený obranca Juventusu a majster Európy z letného šampionátu Giorgio Chiellini. „Poďme všetci zohrať svoju rolu a nechajme sa očkovať, aby sme ochránili seba a tých najohrozenejších ľudí,“ napísal na sociálnu sieť Twitter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies