Premier League nenesie zodpovednosť za blamáže mládeže

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 14:08 • 2 min
Premier League nenesie zodpovednosť za blamáže mládeže

LONDÝN - Anglická Premier League je dlhodobo považovaná za jednu najlepších futbalových súťaží na svete, ale teraz jej samotní Briti kladú za vinu zlyhania mládežníckych reprezentácií na vrcholných podujatiach.

slovakia

left justify in out

Anglická "dvadsaťjednotka" na európskom šampionáte v Izraeli prehrala všetky zápasy v základnej skupine a "dvadsiatka" na majstrovstvách sveta v Turecku takisto nedokázala ani raz zvíťaziť a nepostúpila do osemfinále.

Výkonný riaditeľ Premier League Richard Scudamore si nemyslí, že za to môžu zahraniční hráči, ktorí by bránili v rozlete talentovaným Angličanom. "Asi tušíte, ako na to odpoviem. Je to nezmysel, absolútny nezmysel. Minulý rok sme mali v Premier League 210 futbalistov, ktorí mohli nastúpiť za Anglicko. Všetci boli v súťaži platnými hráčmi. Treba len nájsť správnu jedenástku, aby to na ihrisku fungovalo. Títo chlapci hrajú týždeň čo týždeň proti najkvalitnejším futbalistom sveta," bráni sa Scudamore.

"Je aj v našom záujme, aby sme mali v krajine čo najlepší systém výchovy mladých hráčov. Investovali sme do neho 376 miliónov eur a výsledky sa začínajú ukazovať. Cez akadémie prechádza stále viac Angličanov, vo väčšom meradle sa presadzujú aj v prvých mužstvách našich klubov. Naša zodpovednosť sa však končí v bode, keď treba vybrať tých najlepších pre národný tím," pripomenul Scudamore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies