Premier League nebude pokračovať ani v máji

NETKY.SK • 4 Apríl 2020, 11:8 • 2 min
Premier League nebude pokračovať ani v máji

LONDÝN - Anglická futbalová Premier League sa z dôvodu pretrvávajúcej pandémie koronavírusu nezačne ani začiatkom mája. Uvádza sa to v oficiálnom stanovisku súťaže.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najnovšie správy z Anglicka

Zástupcovia súťaže taktiež zdôraznili, že dátum obnovenia sa neustále prehodnocuje so všetkými zúčastnenými stranami. Naďalej však platí, že sa tak uskutoční iba za bezpečných podmienok v súvislosti s ochorením COVID-19.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Valentina (@tina_the_reddevil),

 

Platy hráčov sa znižujú
Okrem toho sa počas piatkovej videokonferencie prijalo ďalšie dôležité rozhodnutie. "Kluby Premier League sa jednomyseľne dohodli na konzultáciách so svojimi hráčmi ohľadom zníženia ich platov o 30 %. Toto usmernenie sa bude neustále meniť podľa toho, ako sa budú vyvíjať okolnosti," uvádza sa vo vyhlásení na webe najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

 

img

 

Charitatívny fond?
Takisto bude poskytnutých 125 miliónov libier Anglickej futbalovej lige (EFL) a Národnej lige a ďalších 20 miliónov libier Národnej zdravotnej službe (NHS). Okrem toho v piatok diskutovali aj samotní kapitáni jednotných klubov na čele s lídrom Liverpoolu Jordanom Hendersonom. Výsledkom ich diskusie je snaha vytvoriť charitatívny fond, ktorý by mohol pomôcť NHS v boji s koronavírusom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona