Premier League je pripravená na jastrabie oko

NETKY.SK • 13 August 2013, 12:57 • 2 min
Premier League je pripravená na jastrabie oko

LONDÝN - Anglická futbalová Premier League bude prvou ligovou súťažou, v rámci ktorej budú rozhodcovia posudzovať sporné gólové situácie aj s využitím technológie Hawk-Eye (jastrabie oko, pozn.).

slovakia

left justify in out

Novinku zavedú od začiatku sezóny 2013/2014, úvodné zápasy 1. kola sú na programe v sobotu 17. augusta. Systém kamier využívali počas minuloročných majstrovstiev sveta klubov v Japonsku a júnového Pohára konfederácií FIFA v Brazílii. Na predmetných turnajoch nedošlo k sporným momentom, arbitri preto nevyužili systém Hawk-Eye. Očakáva sa, že počas porcie 380 zápasov sezóny 2013/2014 v rámci Premier League budú rozhodcovia vynášať verdikty aj na základe zistení kamerového systému.

Počas prestávky medzi uplynulým a nastávajúcim súťažným ročníkom najvyššej anglickej súťaže nainštalovali kamery na všetkých dvadsiatich štadiónoch účastníkov Premier League. Systém "jastrabie oko" využíva štrnásť monitorovacích zariadení, po sedem na každú bránku, aby sledoval pohyb lopty na ihrisku. Počítačový softvér zo získaných údajov vyhodnocuje, či lopta preťala bránkovú čiaru. Ak sa tak stane, v priebehu jedinej sekundy o tom informuje rozhodcov odoslaním signálu do náramkových hodiniek umiestnených na zápästiach arbitrov. Podľa trénera anglickej futbalovej reprezentácie Roya Hodgsona systém eliminuje hrubé nespravodlivosti, ktoré nastávajú v prípadoch chybných verdiktov rozhodcov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies