Premier League: Evertonu došla trpezlivosť a odvolal trénera Beníteza

NETKY.SK • 17 Január 2022, 14:56 • 2 min
Premier League: Evertonu došla trpezlivosť a odvolal trénera Beníteza

LIVERPOOL – Rafael Benítez už nie je trénerom anglického Evertonu. Vedeniu menšieho z liverpoolskych klubov došla trpezlivosť po víkendovej prehre na ihrisku Norwichu City.

slovakia

left justify in out

Príchod španielskeho stratéga do Evertonu v júni minulého roka niesli fanúšikovia Tofees veľmi ťažko, pretože v minulosti viedol šesť rokov mužstvo úhlavného rivala FC Liverpool. S klubom dokonca v roku 2005 zvíťazil v Lige majstrov. Benítez sa v tejto sezóne prezentoval nezáživným futbalom bez výsledkov a v posledných trinástich ligových zápasoch dokázal zvíťaziť len raz. Poslednou kvapkou pre manažment klubu bola prehra s Norwichom v pomere 1:2, ktorá Everton odsunula na 16. miesto tabuľky.

 

img

 

„Z tejto porážky sme sklamaní. Túto situáciu momentálne zmeniť nevieme. Musíme sa z toho poučiť, pretože takéto chyby nesmieme v budúcnosti opakovať,“ prezradil na tlačovej konferencii, ktorá bola jeho poslednou. O deň neskôr vydal klub oficiálne vyhlásenie o jeho odvolaní.

 

img

 

Šesťdesiatjedenročný rodák z Madridu má za sebou obdivuhodnú kariéru. Už ako 26-ročný sa pripojil k trénerskému tímu mládeže Realu Madrid, kde strávil osem rokov. Následne okúsil prvé neúspešné pokusy na lavičke Realu Valladolid a Osasuny. Známym sa stal počas pôsobenia vo Valencii, kde nahradil úspešného Héctora Cúpera. Benítez dokázal s klubom dvakrát vyhrať La Ligu a triumfoval aj v Pohári UEFA, následne zamieril do Liverpoolu. Benítez má za sebou aj nevydarené pôsobenie v Interi Miláno, trénoval takisto londýnsku Chelsea a SSC Neapol.

 

 

Beníteza by na lavičke Evertonu mohol nahradiť odchovanec klubu a súčasný kormidelník Derby County Wayne Rooney. V hre je aj Španielov asistent Duncan Ferguson, ktorý mužstvo chvíľu viedol už pred dvomi rokmi. Spomína sa aj meno Roberta Martíneza, ktorý v súčasnosti trénuje belgickú reprezentáciu a v Evertone v minulosti pôsobil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies