Premier League: Chelsea nedala šancu Tottenhamu, De Gea spasil United

NETKY.SK • 20 September 2021, 13:09 • 2 min
Premier League: Chelsea nedala šancu Tottenhamu, De Gea spasil United

LONDÝN – Chelsea dominovala aj v druhom londýnskom derby. De Gea chytil penaltu v poslednej minúte zápasu!

slovakia

left justify in out

Chelsea je najlepším klubom v Londýne!

Po bez problémovom zdolaní kanonierov sa Chelsea pohrala aj s kohútmi z Tottenhamu. Spurs začali zápas dobre a v úvodnej 15-minútovke jednoznačne dominovali. Dokázali dobre napádať rozohrávku Chelsea, no bohužiaľ pre nich svoj tlak vytúženým gólom nezakončili. 

 

Chelsea postupne prevzala taktovku a začala dominovať v zápase. Na otvárací gól si museli fanúšikovia počkať až do začiatku druhého polčasu. Alonsov dobre zahraný roh našiel hlavu brazílskeho veterána Thiaga Silvu a ten tvrdou hlavičkou poslal modrých do vedenia. 

 

Druhý gól Chelsea prišiel iba o 8. minút neskôr, Kanteho ďalekonosná strela bola nešťastne zblokovaná a smolne oklamala Huga Llorisa. Práve striedajúci Kanté nastúpil iba na začiatku druhého polčasu a okamžite otočil vývoj zápasu. 

 

Tretí a posledný gól pridal v závere zápasu po dobrej prihrávke Wernera obranca Rudiger, ktorý si na obrancu perfektne našiel miesto v súperovej šestnástke.

 

 

Fantastický De Gea či zlý ťah trénera Moyesa?

Výborný zápas s ešte lepším koncom, nejako takto by sa dalo opísať stretnutie kladivárov s červenými diablami z Manchestru

 

West Ham je v dobrej forme a nebol ďaleko od zaskočenia favorita Manchestru United. West Ham hral v prvom polčase výborne a dokonca sa dostal do vedenia po zblokovanej strele Benrahmu

 

United okamžite dokázali odpovedať, po dobrej prihrávke Fernandésa sa dostal k lopte fenomenálny Cristiano Ronaldo a vyrovnal na 1:1. 

 

Rýchly futbal a šance na oboch stranách, no nakoniec prišiel druhý gól až v samotnom závere zápasu. Striedajúci Jesse Lingard sa trafil naozaj ukážkovo a poslal hostí do vedenia. Pre Lingarda to bol určite zvlástny pocit, pretože v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní práve vo West Hame, kde sa mu podarilo úspešne reštartovať svoju kariéru. 

 

To ale nebolo všetko, West Ham sa snažil zápas otočiť a čoskoro sa dostal k obrovskej šanci. Jeden z hráčov United zahral v pokutovom území rukou a rozhodca nariadil pokutový kop. 

 

Hneď po nariadení penalty poslal domáci tréner Moyes na ihirsko legendu kladivárov Marka Noblea. Najskúsenejší hráč kladivárov je expertom na penalty a okamžite si postavil loptu na biely bod. Lenže domáca legenda zlyhala a jeho nie veľmi dobre kopnutú penaltu zastavil španielsky gólman David De Gea a zachránil United pred stratou dôležitých bodov. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies