Premier League by mohla zavítať do Ázie

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 15:20 • 2 min
Premier League by mohla zavítať do Ázie

HONGKONG - Výkonný riaditeľ Premier League Richard Scudamore vyhlásil, že myšlienka odohrania kompletnej porcie zápasov tzv. 39. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže mimo Britských ostrovov nie je nereálna. Scudamore sa k téme vyjadril počas predsezónneho turnaja Barclays Asia Trophy v Hongkongu.

slovakia

left justify in out

V ázijskom centre finančníctva si počas štyroch dní merajú sily v štyroch stretnutiach Sunderland, Tottenham, Manchester City a výber južnej Číny. Scudamora kritizovali za projekt "39. kola" anglickí fanúšikovia i tamojšie médiá. Súčasná situácia a nadšenie ázijských priaznivcov však podľa výkonného riaditeľa Premier League podčiarkuje dopyt po odohratí zápasov najvyššej súťaže na inom kontinente. "Nikdy sme neuvažovali o tridsiatom deviatom zápase sezóny v chronologickom význame. Nazvali sme to medzinárodným kolom," povedal Scudamore. "Či je táto myšlienka mŕtva? Vyzerá to tak, že momentálne nie sú snahy ju oživiť. Reakcia médií a fanúšikov v Anglicku nebola pozitívna. Či sa niekedy naplní tento scenár? Raz možno áno, no ja už pri tom nebudem," vyhlásil Scudamore, ktorý si uvedomuje silnú základňu fanúšikov pre anglickú najvyššiu súťaž v ázijských krajinách: "Celkový počet priaznivcov Premier League je asi jedna miliarda, z nich polovica sú Ázijčania. Tento kontinent je pre nás veľmi dôležitý. Mnoho anglických klubov tu absolvuje predsezónne prípravné stretnutia a tréningové kempy."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies