Premiér Iraku: Francúzsko sa pripojí k vzdušným operáciám proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 12 September 2014, 14:21 • 2 min
Premiér Iraku: Francúzsko sa pripojí k vzdušným operáciám proti Islamskému štátu

KÁHIRA - Francúzsko sa bude podieľať na vzdušných operáciách zameraných proti extrémistickému hnutiu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA to dnes uviedol iracký premiér Hajdar Abádí.
     

"Francúzsky prezident (Francois Hollande) mi prisľúbil, že (jeho krajina) sa bude podieľať na vzdušných operáciách proti Islamskému štátu," povedal iracký premiér na spoločnej tlačovej konferencii s Hollandom, ktorý je na návšteve Bagdadu.
     

"Medzinárodné spoločenstvo musí prevziať zodpovednosť za zastavenie terorizmu prichádzajúceho z Iraku a Sýrie," dodal Abádí. Hollande nechcel počas tlačovej konferencie zverejniť podrobnosti o vojenských plánoch proti IS. Francúzsko spolupracuje so svojimi spojencami na primeranej reakcii na krízu, uviedol.
     

Hollande je prvým zahraničným lídrom, ktorý navštívil Irak po vytvorení novej bagdadskej vlády začiatkom tohto týždňa, píše DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona