Premiér Heger sa kritike postavil čelom! Stretnutie s analytikom Baránkom neodmietol

NETKY.SK • 5 August 2021, 11:39 • 2 min
Premiér Heger sa kritike postavil čelom! Stretnutie s analytikom Baránkom neodmietol

BRATISLAVA – Politický analytik Ján Baránek, ktorý v posledných mesiacoch ostro kritizuje súčasnú vládu pre nezvládnutie koronakrízy, absolvoval takmer dvojhodinové stretnutie s predsedom vlády Eduardom Hegerom.

slovakia

left justify in out

Politický anaytik Ján Baránek o tom informoval na sociálnej sieti Facebook. Priblížil, že debata bola veľmi korektná a niesla sa v priateľskom duchu, to či však bola aj konštruktívna, ukáže čas. 

 

Polarizovaná spoločnosť

Odborník priblížil, že jeho hlavným motívom, prečo stretnutie inicioval, bolo prispieť k stabilizácii situácie na Slovensku pri čo najnižších ľudských obetiachzachovaní nedotknuteľnosti základných ľudských práv

 

„V prvom rade som premiéra upozornil na fakt, že tak rozdelené Slovensko, ako je dnes, som ešte nezažil. Vrátane obdobia tzv. socializmu. Deliaca čiara animozity, nenávisti, pohŕdania a ostrakizácie dnes ide naprieč rodinami, vo vnútri cirkví, zmazáva hranice politických preferencií a dokonca, čo je signfikantné, aj hranice frontu kultúrnej vojny vedenú neomarxistami,“ napísal Baránek s tým, že usporiadanie medziľudských vzťahov spred Covid krízy, sú nenávratne preč. Toto zlyhanie pripisuje politikom a niektorým médiám. 

 

Tzv. „hate speech“ tu začal aplikovať ako prvý bývalý premiér, ktorý hovoril o „štekajúcich psoch“, dezolátoch a pod., pričom mu výdatne asistovali minister obrany a aj minister vnútra,“ zopakoval slová zo stretnutia s Hegerom.

 

Predsedu vlády požiadal, aby eliminoval takéto prejavy u členov vlády, ktoré sú zdrojom nenávisti medzi podporovateľmi očkovania a antivaxermi. 

 

 

Odborníci s alternatívnymi názormi

Hegera tiež vyzval, aby aspoň vo verejno-právnom médiu poskytli priestor aj vedcom, ktorí očkovanie nepodporujú. V debate sa premiéra narovinu spýtal, prečo by verejnosť mala veriť odborníkom, ktorí "priviedli Slovensko do stavu, že máme 12 500 úmrtí na Covid-19.

 

Baránek premiérovi navrhol, že pre neho zostaví skupinu poradcov, názory ktorých sa čiastočne líšia od mainstremu. „Premiér mi prisľúbil, že bude nad mojím návrhom uvažovať a oznámi mi svoj postoj,“ napísal Baránek. 

 

Zároveň skritizoval zvýhodňovanie zaočkovanej slovenskej populácie v predkladanom návrhu zákona z dielne rezortu zdravotníctva.

 

„Nárokovanie si prirodzených a základných ľudských práv nemôže byť vydávané ako „odmena“, resp. „benefit“ pre zaočkovaných,“ skonštatoval odborník. 

 

Nezmyselné celoplošné testovanie 

Baránek na stretnutí otvoril aj ďalšiu nepríjemnú tému. Tá súvisí s kolaterálnymi úmrtiami počas uplynulého roka, kedy sa ľuďom s inými diagnózami nedostalo včasnej zdravotnej pomoci, pretože boli uprednostňovaní pacienti s covidom. 

 

„V tejto súvislosti som vyjadril svoje presvedčenie o fatálnom vplyve celoplošného testovania, ktorého následkom bolo zvyšovanie počtu mŕtvych. V tomto premiér Heger so mnou nesúhlasil,“ napísal. 

 

Ako sa s návrhmi a podnetmi vysporiada premiér, sa verejnosť dozvie pravdepodobne už čoskoro. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies