Premiér Heger plánuje v Bruseli diskutovať o vakcinách aj klíme

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 08:06 • 2 min
Premiér Heger plánuje v Bruseli diskutovať o vakcinách aj klíme

BRATISLAVA/BRUSEL - Premiér Eduard Heger má v pláne v Bruseli v Belgickom kráľovstve diskutovať o vakcinácii a tajtiež aj o klíme.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger uviedol svoje plány ešte pred pracovnou cestou. Dnes by sa mal po prvýkrát od nástupu do funkcie stretnúť s najvyššími predstaviteľmi Európskej únie. Doobeda má premiér v pláne viacero rokovaní. Debatovať by mal s výkonným podpredsedom Európskej komisie Valdisom Dombrovskisom a neskôr aj s komisárom Európskej komisie Paolom Gentilonim. Rokovať by mal aj s predsedníčkou Ursulou von der Leyen.

 

Prečítajte si: Koaliční poslanci veria, že vláda vydrží celé funkčné obdobie


Na pracovnom obede by sa mal Heger stretnúť s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom. Po ňom má naplánované rokovanie s predsedom frakcie EPP v Európskom parlamente Manfredom Weberom, a potom s predsedom Európskeho parlamentu Davidom Sassolim. Predseda vlády sa má stretnúť aj s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom. Súčasťou Hegerovej delegácie je aj minister obrany Jaroslav Naď a štátny tajomník z jeho rezortu Marian Majer, stála predstaviteľka SR pri EÚ Petra Vargová a veľvyslanec a stály predstaviteľ SR pri NATO Peter Bátor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies