Premiér Heger oficiálne otvoril slovenský pavilón na Expo v Dubaji. Máme čo ponúknuť, tvrdí

NETKY.SK • 15 Október 2021, 20:36 • 2 min
Premiér Heger oficiálne otvoril slovenský pavilón na Expo v Dubaji. Máme čo ponúknuť, tvrdí

DUBAJ - Predseda vlády skonštatoval, že v slovenskom pavilóne je skoncentrované všetko, vďaka čomu je teraz Slovensko pre ostatný svet výnimočné.

slovakia

left justify in out

Svetová výstava EXPO Dubaj 2020 je veľkou príležitosťou, ako ukázať svetu krásy Slovenska, jeho kultúru, ale aj vyspelé technológie, ktoré sa tu vyvíjajú. Povedal to premiér Eduard Heger pri slávnostnej prezentácii slovenského pavilónu.

 

"Na svetovej výstave Expo 2020 prezentujeme, že sme moderná krajina plná inovatívnych nápadov, ale aj realizovaných projektov. Ako krajina, v ktorej vznikli a úspešne pôsobia technologické a pokrokové firmy známe po celom svete," uviedol predseda vlády. 

 

 

 

 

img

 

Biznis a nové kontakty

Premiér verí, že nadchádzajúcich necelých šesť mesiacov využijeme a odprezentujeme našu krajinu najlepšie, ako vieme, čo môže Slovensku v budúcnosti zabezpečiť nové pracovné miesta, príležitosti a investície. "Na Expo 2020 v Dubaji sa pod jednou strechou stretáva celý svet. Pre Slovensko je to obrovská príležitosť propagovať sa aj ako atraktívna destinácia pre cestovný ruch," zhodnotil Heger.

 

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) zdôraznil, že hlavnou funkciou výstavy EXPO je sprostredkovanie obchodov a vytváranie kontaktov.

 

img

 

„Snažíme sa to smerovať už k reálnym zákazkám, k skutočnému biznisu, a vyzerá to, že sa darí,“ povedal Sulík. Ministrove slová potvrdila aj generálna komisárka slovenského EXPA Miroslava Valovičová.

 

Za necelé dva týždne od mierne oneskoreného otvorenia pavilónu podľa nej prišli do expozície rádovo tisíce ľudí. Valovičová očakáva v nasledujúcich mesiacoch postupný rast návštevnosti s príchodom chladnejšieho počasia.

 

 

Prečítajte si tiež: Videli ste Slovenský pavilón na Expo Dubaj 2020? Má svetovú úroveň

 

Vesmírny rover či auto na H

Slovensko vystavuje v stálej expozícii tri hlavné exponáty, ktorými sú auto na vodíkový pohon, vesmírny rover a letecký simulátor. Ešte pred bránami EXPA si môžu návštevníci pozrieť vodíkový autobus.

 

Exponáty v druhej časti expozície sa budú postupne obmieňať podľa tematického zamerania EXPA. Po téme klíma a biodiverzita bude od 17. októbra nasledovať vesmír.

 

img

 

Ďalšími témami budú v tomto roku ešte od 31. októbra rozvoj mesta a vidieka, od 14. novembra to bude tolerancia a inklúzia a poslednou témou EXPA v tomto roku bude od 12. decembra veda a školstvo.

 

V budúcom roku čaká návštevníkov EXPA ešte päť tematických týždňov, ktorými sú cestovanie a konektivita, globálne ciele, zdravie a wellness či potraviny a poľnohospodárstvo. Poslednou témou výstavy bude v druhej polovici marca voda.

 

img

 

Svetová výstava EXPO Dubaj 2020 sa začala 1. októbra. Za prvých desať dní  pavilóny 193 štátov rozdelené do troch tematických oblastí: príležitosť, mobilita a udržateľnosť, výstavu navštívilo vyše 400 000 návštevníkov. Spolu očakávajú viac ako 20 miliónov ľudí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovensko sa pochválilo na Expo Dubaj vodíkovým automobilom. Je nádherný!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona