Premiér Heger berie otázku vzdelávania vážne! Zo svojho fondu uvoľnil 300-tisíc na Projekt Teach for Slovakia

NETKY.SK • 3 September 2021, 18:03 • 2 min
Premiér Heger berie otázku vzdelávania vážne! Zo svojho fondu uvoľnil 300-tisíc na Projekt Teach for Slovakia

BRATISLAVA - Predseda vlády poskytnutými financiami zabezpečil, aby program Teach for Slovakia mohol pokračovať aj v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽANO) poskytne zo svojej rezervy 300-tisíc eur na projekt organizácie Teach for Slovakia. Oznámil to v piatok vo Veľkých Levároch pri otvorení ôsmeho ročníka tohto projektu na základnej škole, kde členovia tejto organizácie pôsobia.

 

"Vzdelávanie je veľkou prioritou práve preto, že každá úspešná krajina začína od kvalitného vzdelávania. Slovensko bolo dlhé roky na ceste, kde sa každým rokom zhoršovalo. My teraz meníme tento trend. Vraciame ho na cestu skvalitňovania vzdelávania, a preto som sa rozhodol aj z rezervy premiéra podporiť práve projekt, neziskovú organizáciu, ktorá výrazne pomáha skvalitniť vzdelávací proces," povedal premiér.

 

Ako uviedol vedúci Úradu vlády SR Július Jakab, financovanie projektu na tento rok bolo ohrozené, ale peniaze poskytnuté z premiérskeho fondu zabezpečia jeho kontinuitu. 

 

Zakladateľ Teach for Slovakia Stanislav Boledovič priblížil, že ide o medzinárodný program, ktorý funguje v 60 krajinách. Princíp programu spočíva v tom, že iniciatívni mladí ľudia spoznávajú školstvo a následne hľadajú spôsob, ako meniť systém vzdelávania. Finančná injekcia z fondu predsedu vlády pokryje polovicu nákladov, ktoré na tento rok projekt potrebuje.

 

Premiér uvoľnil z rezervy taktiež 1,5 milióna eur na pomoc týraným ženám a ich deťom. Ďalšie financie poputujú do obcí postihnutých záplavami.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies