Premiér Fidži vyhlásil 22. august za deň pracovného pokoja

NETKY.SK • 12 August 2016, 12:03 • 2 min
Premiér Fidži vyhlásil 22. august za deň pracovného pokoja

SYDNEY - Fidži oslavuje zisk historicky prvej zlatej olympijskej medaily vo svojich dejinách. Zaslúžili sa o ňu reprezentanti v sedmičkovom ragby, ktorí sa v Rio de Janeiro stali víťazmi premiérového olympijského turnaja v tomto športe. Fidžania vo finále deklasovali Veľkú Britániu 43:7. Bronz si po triumfe nad Japonskom 54:14 vybojovali hráči Juhoafrickej republiky.

slovakia

left justify in out

Finále tzv. sedmičkového ragby bolo jednoznačnou záležitosťou Fidžanov. Tí súpera v prvom polčase prakticky nepustili na svoju polovicu a po viacerých úspešných útokoch viedli 29:0. Po zmene strán svoj dominantný výkon navýšili o ďalšie body a po záverečnom hvizde mohli oslavovať historickú medailu pre svoju krajinu.

 

V uliciach krajiny zavládla po finálovom triumfe euforická nálada. Nechal sa ňou uniesť aj premiér Frank Bainimarama, ktorý na 22. augusta vyhlásil deň pracovného pokoja. Neveľký tichomorský ostrov sa stále spamätáva z ničivého cyklónu Winston, ktorý vo februári tohto roka zabil vyše 40 ľudí. Olympijský triumf jeho ragbyovej reprezentácie však vyvolal v obyvateľoch pocit hrdosti a dal na chvíľu zabudnúť na všetky problémy. "Je to nádherný moment v dejinách nášho národa. Získali sme prvú zlatú olympijskú medailu a hovorí sa o nás na celom svete," povedal Bainimarama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies