Premiér Fico zvolal rokovanie vlády, potrebuje mandát na schôdzku s Macronom

NETKY.SK • 22 August 2017, 16:01 • 2 min
Premiér Fico zvolal rokovanie vlády, potrebuje mandát na schôdzku s Macronom

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa rozhodol zvolať na stredu 23. augusta rokovanie vlády. Oznámila to jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová, ktorá médiám poskytla Ficovo stanovisko. Ten v ňom svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že sú body programu, ktoré znesú odklad, ale o jednom musí kabinet rokovať.

slovakia

left justify in out

"Ide o schválenie mandátu pre predsedu vlády na zajtrajšie stretnutie premiérov Slovenska, Česka a Rakúska s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v rakúskom Salzburgu," píše v stanovisku premiér.

 

Lídri S3 budú s Macronom hovoriť o budúcnosti EÚ, ale aj o smernici o vysielaných pracovníkoch

 

Témou schôdzky je podľa Fica okrem iného smernica o vysielaní pracovníkov. "Vyriešenie tejto témy je v národnoštátnom záujme Slovenska," zdôraznil. Na rokovaní vlády sa zúčastní aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

 

Ficov krok víta strana Most-Híd. "Vítame tento ústretový krok zo strany premiéra, ktorý sa rozhodol zvolať vládu len s jedným neodkladným bodom programu, ktorý súvisí s jeho zajtrajšou zahraničnou pracovnou cestou. O ostatných plánovaných bodoch budeme rokovať až po vyriešení koaličnej krízy," uviedol Most-Híd vo svojom stanovisku.

 

V niektorých médiách sa objavila v pondelok (21.8.) informácia, že predseda SNS Andrej Danko požiadal svojich koaličných partnerov Smer-SD a Most-Híd o odloženie rokovania kabinetu do času, kým nezasadne Koaličná rada. Zároveň informoval, že jeho ministri na vládu neprídu. Koaličná rada sa má zísť v piatok 25. augusta. Mala by rokovať o riešení koaličnej krízy, do ktorej sa koalícia dostala potom, ako predseda SNS Andrej Danko vypovedal k septembru koaličnú zmluvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies