Roberta Fica hospitalizovali v Národnom ústave srdcovo-cievnych chorôb s podozrením na infarkt

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 19:35 • 2 min
Roberta Fica hospitalizovali v Národnom ústave srdcovo-cievnych chorôb s podozrením na infarkt

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico ostáva minimálne do piatkového (15.4.) rána hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Je na pozorovaní," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

 

Šéf kabinetu prišiel do ústavu podľa jej slov sám v sprievode ochranky. "V dopoludňajších hodinách sa podrobil kardiologickým vyšetreniam. Na základe výsledkov týchto vyšetrení tím lekárov rozhodol, že zostane na pozorovaní v NÚSCH počas celého dnešného dňa do zajtra rána," povedala Krajačičová. Bližšie informácie o premiérovom zdravotnom stave NÚSCH na žiadosť rodiny neposkytuje.

 

U predsedu vlády je podozrenie na infarkt. 

 

Fico sa necítil dobre už v utorok ráno pri pravidelnom behu na hrádzi. Zrušil potom svoju účasť na súde, kde mal vypovedať ako svedok. Svoj pracovný program však v deň, keď sa dokončovalo programové vyhlásenie vlády úplne nezrušil a bol na úrade vlády. Do nemocnice ho dnes nepriviezla záchranka, ale prišiel sám vlastným autom.

 

Premiér ostáva v nemocnici

Premiér Robert Fico zostáva hospitalizovaný v Národnom ústave srdcovo-cievnych chorôb. Informovala o tom hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Bližšie informácie si rodina neželá poskytovať. 

 

Malo ísť o prvú Ficovu oficiálnu návštevu po tom, čo sa tretíkrát postavil na čelo vládneho kabinetu. V Prahe mal rokovať so svojím českým partnerom Bohuslavom Sobotkom a absolvovať zdvorilostné prijatie u prezidenta Miloša Zemana.

 

Na ceste ho mali sprevádzať aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd), minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) a minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD). Hovoriť sa malo o rozvoji hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektoch, spolupráci v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj o aktuálnych otázkach európskych a medzinárodných vzťahov.

 

Slovenská vláda deklarovala, že má záujem o ďalšie posilňovanie nadštandardných vzťahov medzi oboma krajinami vo všetkých oblastiach spoločného záujmu. Mala by tak pokračovať aj tradícia spoločných rokovaní vlád a zorganizovaní v poradí 4. zasadnutia na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona