Premiér Fico vyzval občanov na účasť na sobotňajších parlamentných voľbách

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 18:02 • 2 min
Premiér Fico vyzval občanov na účasť na sobotňajších parlamentných voľbách

BRATISLAVA – S výzvou na účasť na sobotňajších (5. 3.) parlamentných voľbách sa k občanom Slovenska obrátil premiér Robert Fico (Smer-SD) po dnešnom poslednom rokovaní vlády pred víkendovým hlasovaním.

slovakia

left justify in out

"Sme suverénna krajina a verím, že občania využijú svoje volebné právo a opäť spolu ukážeme spôsobilosť demokraticky si spravovať vnútorné záležitosti," zdôraznil s tým, že pred budúcim kabinetom je množstvo výziev. Ako príklad uviedol slovenské predsedníctvo v Európskej únii, ako aj britské referendum o zotrvaní v únii. Za výzvu označil tiež pravdepodobnú krízu eurozóny prichádzajúcu z Grécka.

 

Vláda musí podľa neho spĺňať niekoľko kvalitatívnych kritérií, aby zvládla možné domáce aj európske problémy. Tými sú stabilita a nemíňanie energie na vnútorné spory, solidarita a suverénnosť. "Musí vzniknúť na základe racionálneho a pragmatického využitia výsledkov parlamentných volieb a nie na základe vonkajších tlakov nezohľadňujúcich skutočné potreby a záujmy ľudí a Slovenska," zdôraznil s tým, že suverénnosť postojov sa očakáva najmä pri migračnej kríze a ochrane strategických slovenských záujmov. Ďalej musí viesť kvalitný sociálny dialóg so všetkými partnermi, byť spoľahlivá a dôveryhodná.

 

Fico konštatoval, že budúca exekutíva preberie Slovensko vo výbornej ekonomickej a finančnej kondícii. Spomenul najvyšší hospodársky rast v EÚ, pokles nezamestnanosti, stabilné ceny, nárast reálnych miezd. Okrem toho poukázal aj na investovanú 1 miliardu eur do dvoch sociálnych balíčkov. Tie, ako upozornil, nešli na úkor deficitu alebo verejného dlhu, ale z lepšieho výberu daní či boja proti daňovým únikom.

 

Dnes zasadla vláda pod Ficovým vedením po dvestý raz, z toho mala 18 výjazdových rokovaní v regiónoch. Ako priblížil premiér, najlepšiu účasť po ňom mali na zasadnutiach minister kultúry Marek Maďarič a minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies