Premiér Fico: Výrobcovia slovenských vín urobili za posledné roky obrovské pokroky

NETKY.SK • 14 November 2016, 16:13 • 2 min
Premiér Fico: Výrobcovia slovenských vín urobili za posledné roky obrovské pokroky

ŠENKVICE – Výrobcovia slovenských vín urobili za posledné roky obrovské pokroky. Potvrdzujú to aj mnohé uznania, ktoré slovenské vína získavajú na najvýznamnejších medzinárodných súťažiach. Uviedol to dnes v Šenkviciach predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po stretnutí s vinármi z regiónu a s predstaviteľmi vinárskej spoločnosti Karpatská perla, s. r. o.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí sa podľa jeho slov diskutovalo o rôznych aktuálnych problémoch vinohradníkov, najmä o škodcoch vo vinohradoch. "Možno to vyznieva ako nejaký banálny problém, ale hovorili sme napríklad o škorcoch na hrozne. Je tu taký malý byrokratický problém s ochranármi a súčasne s tými, ktorí by si radi chránili svoju produkciu (hrozna)," povedal.

 

"Je to téma, pri ktorej budem určite žiadať ministra životného prostredia o vysvetlenie, či nemôžeme podobne, za tých istých podmienok, ako to robia iné krajiny, urobiť určité preventívne opatrenia, aby stovky ton hrozna neboli zlikvidované náletmi týchto vtákov," poznamenal premiér.

 

Druhou diskutovanou témou bolo podľa Fica zníženie byrokracie, ktorá zaťažuje podnikanie s vínom. "Zagarantoval som zároveň, že pokiaľ ide o reprezentačné účely, vláda SR ponúka pri takýchto podujatiach výlučne slovenské vína, ktoré úspešne obstáli v medzinárodných súťažiach," informoval. Vinári zároveň premiéra požiadali o pomoc pri uznaní troch odrôd hrozna, ktoré sa v SR síce bežne pestujú, v zahraničí sú uznané, ale na Slovensku nie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies