Premiér Fico sa zotavuje po operačnom zákroku, o niekoľko dní ho prepustia

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 14:52 • 2 min
Premiér Fico sa zotavuje po operačnom zákroku, o niekoľko dní ho prepustia

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico sa zotavuje po piatkovom kardiochirurgickom zákroku.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení to uviedla hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Dobroslava Krajačičová s tým, že verejnosť bude v najbližších dňoch informovaná po ukončení jeho hospitalizácie.

 

Po prepustení z nemocnice bude podľa Krajačičovej nasledovať povinná rehabilitácia. "Predseda vlády a jeho rodina považujú informácie o zdravotnom stave za čisto súkromnú záležitosť," dodala na záver.


Ficovi v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi lekári robili podľa informácií Denníka N bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies