Premiér Fico sa v Prahe zúčastnil na oslavách 100. výročia vzniku Československa a 25. výročia našej samostatnosti

NETKY.SK • 9 Január 2018, 19:22 • 2 min
Premiér Fico sa v Prahe zúčastnil na oslavách 100. výročia vzniku Československa a 25. výročia našej samostatnosti

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico sa dnes na Pražskom hrade zúčastnil na oslavách 100. výročia vzniku Československa a 25. výročia vzniku Slovenskej a Českej republiky. Na spoločenskom stretnutí sa tak stretol aj s českým prezidentom Milošom Zemanom a premiérom Andrejom Babišom.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa českého premiéra Barbora Peterová. "Bolo to mimoriadne priateľské stretnutie pri príležitosti začiatku osláv významných výročí," uviedol pre SITA hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček.

Fico sa s Babišom stretol aj v piatok 5. januára na prvej zahraničnej ceste českého premiéra v Bratislave. Premiéri sa vtedy zhodli na tom, že obe krajiny majú mimoriadne dobré vzťahy a veria, že tak tomu bude aj do budúcna. Zároveň veria, že krajiny využijú príležitosti v roku 2018 na ešte väčšie upevnenie vzťahov a pripomenutie nielen Čechom a Slovákom, ale aj celej Európskej únii, aký úspešný príbeh obe krajiny absolvovali. Na Slovensku bol v decembri aj prezident Zeman ako na svojej rozlúčkovej návšteve.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies