Premiér Fico sa stretol s českým prezidentom Zemanom

NETKY.SK • 28 Október 2014, 18:25 • 2 min
Premiér Fico sa stretol s českým prezidentom Zemanom

PRAHA/BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico sa počas svojej dnešnej pracovnej návštevy Česka stretol mimo oficiálneho programu s českým prezidentom Milošom Zemanom.

slovakia

left justify in out

Ten ho informoval, že na dnešnom slávnostnom zhromaždení na Pražskom hrade bude medzi ocenenými osobnosťami.
     

"Stále nie som informovaný, o aký druh vyznamenania má ísť, ale bol som informovaný pánom prezidentom, že sa rozhodol mi udeliť štátne vyznamenanie," uviedol Fico počas návštevy Slovenského inštitútu. "Už teraz môžem povedať, že je to pre mňa veľká česť," doplnil.
     

Slovenského premiéra prijal prezident ČR vo svojom sídle. "Riešili sme mnohé otázky medzinárodného charakteru, najmä, pokiaľ ide o postavenie Európskej únie a samozrejme sme hovorili o Ukrajine," priblížil Fico obsah neformálnej schôdzky.
     

Neplánovanou zmenou oproti oficiálnemu programu bolo, že sa Fico na pozvanie Zemana zúčastnil prvej časti ceremónie odovzdávania vyznamenaní, v rámci ktorej si Rad Bieleho leva prevzal 105-ročný záchranca židovských detí, sir Nicholas Winton a najvyššie štátne vyznamenanie bolo in memoriam udelené aj bývalému britskému premiérovi Winstonovi Churchillovi.
     

"Je obdivuhodné, že v takomto veku vôbec zvládol tú cestu zahraničnú. Sme si len podali ruky a vymenili pár formálnych viet," priblížil Fico svoje stretnutie so sirom Wintonom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona