Premiér Fico sa stretol pred rokovaním vlády so starostami z regiónu

NETKY.SK • 26 September 2012, 08:16 • 2 min
Premiér Fico sa stretol pred rokovaním vlády so starostami z regiónu

Premiér Fico sa stretol pred rokovaním vlády so starostami z regiónu - Politika Výjazdové zasadnutie vlády SR v Michalovciach odštartovalo dnes stretnutím premiéra Roberta Fica so starostami a primátormi miest Michalovského a Sobranského okresu. Zástupcov

slovakia

left justify in out

img

Výjazdové zasadnutie vlády SR v Michalovciach odštartovalo dnes stretnutím premiéra Roberta Fica so starostami a primátormi miest Michalovského a Sobranského okresu. Zástupcovia jednotlivých samospráv na ňom prezentovali predsedovi vlády svoje návrhy, ktoré by podľa ich názoru priniesli ekonomický a sociálny rozvoj regiónu na slovensko-ukrajinskom pohraničí.   
      "Výjazdové rokovanie vlády v Michalovciach vnímam pozitívne, je to možnosť, ako poukázať na problémy regiónu," uviedol pre TASR primátor mesta Sobrance Štefan Staško. "Sme radi, že sa naše mesto nachádza v rámci navrhovanej priamej finančnej pomoci pre mestský dom kultúry, kúpalisko a našu regionálnu nemocnicu," doplnil primátor s tým, že ďalšie očakávania mesta vo vzťahu k vláde sú zamerané na zachovanie sídla štátneho podniku Lesov SR v Sobranciach. "Je tu veľké množstvo živnostníkov, pilčíkov, ktorí s touto organizáciou spolupracujú."
      O pomoc vlády sa dnes prišiel uchádzať aj Anton Šándor, starosta obce Nacina Ves, kde sa pred niekoľkými rokmi zrútila počas rekonštrukcia budova základnej školy. "Verím, že sľuby, ktoré zazneli počas poslednej predvolebnej kampane, budú splnené a naša škola sa napokon s pomocou štátu postaví," poznamenal. Ako dodal, vyše 200 žiakov miestnej školy sa momentálne učí v troch náhradných priestoroch na území obce, čo nie je ideálny stav. "Je to dosť nevyhovujúce aj preto, že deti sa presúvajú počas obeda do školskej jedálne popri frekventovanej ceste vedúcej obcou, je tam veľká premávka áut." Samospráva na výstavbu novej školy podľa jeho slov dostatočné zdroje zatiaľ nenašla. "Od poisťovne sme po zrútení školy nedostali nič, žiaľbohu aj napriek tomu, že bola škola poistená, údajne preto, že škodu vraj nespôsobil živel," uviedol Šándor. 
      "Očakávame od dnešného výjazdového zasadnutia, že sa niektoré z problémov, ktoré trápia región, podarí vyriešiť, alebo sa nám podarí nájsť riešenia problémov," uviedol pre TASR primátor Michaloviec Viliam Záhorčák. Zemplínsky región podľa jeho slov potrebuje urgentne novú dopravnú infraštruktúru, pracovné miesta, ako aj riešenie pre odstránenie nebezpečných polychlórovaných bifenylov (PCB), ktoré  zamorili rozsiahle územia Zemplína po výrobných procesoch v areáli továrne Chemko Strážske.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies