Premiér Fico prisľúbil Vrátnej doline finančnú pomoc

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 17:25 • 2 min
Premiér Fico prisľúbil Vrátnej doline finančnú pomoc

VRÁTNA - Premiér Robert Fico si dnes prešiel Vrátnu dolinu, ktorou sa v pondelok prehnala ničivá prietrž mračien a turisticky obľúbenej malofatranskej doline prisľúbil finančnú pomoc.

slovakia

left justify in out

„Chceme, čo najrýchlejšie poskytnúť finančné prostriedky na odstránenie najakútnejších vecí. Pred chvíľou som hovoril s ministrom financií a môžem potvrdiť, že počkáme na návrh, ktorý príde od predsedu žilinského VÚC a starostu Terchovej a okamžite, ak to bude potrebné, by sme zvolali aj rokovanie vlády a schválili prvý objem finančných prostriedkov, ktorý by bol nevyhnutný napríklad na ťažké mechanizmy, pretože bez nich nie sme schopní vo Vrátnej doline urobiť absolútne nič,“ povedal Fico. Podľa premiéra je to malý zázrak, že zatiaľ nebola nahlásená žiadna obeť. „Pretože to, čo sme mali možnosť vidieť, je totálne zdevastovaná Vrátna dolina. Sú tam desiatky totálne rozbitých vrakov, je tam celá stanica lanovky zasypaná kamením. Je obrovské šťastie, že sa každému podarilo zachrániť,“ dodal predseda vlády.

 

Prívalový dážď a rozbúrený potok Vrátňanka v pondelok na viacerých miestach podmyli jedinú prístupovú cestu do Vrátnej doliny, voda vytrhla kusy asfaltu a spolu s bahnom a kameňmi strhla aj zaparkované autá. Horská chata Vrátna, z ktorej premáva lanovka na hrebeň Malej Fatry, zostala zatopená a na cestu pod ňou sa zosunul svah. Desiatky turistov zostali odrezaných na chate aj na hrebeni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies