Premiér Fico pozval prezidenta Hollanda na navštevu Slovenska

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:31 • 2 min
Premiér Fico pozval prezidenta Hollanda na navštevu Slovenska

Premiér Fico pozval prezidenta Hollanda na navštevu Slovenska - Politika Na oficiálnu návštevu Slovenska pozval dnes francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda premiér Robert Fico, ktorý dnes absolvoval jednodňovú oficiálnu návštevu Paríža. Fico dúfa, že

slovakia

left justify in out

img

Na oficiálnu návštevu Slovenska pozval dnes francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda premiér Robert Fico, ktorý dnes absolvoval jednodňovú oficiálnu návštevu Paríža. Fico dúfa, že Hollande by mohol prísť do SR na budúci rok.
      Politici hovorili o európskych problémoch, pričom Hollande pripomenul, že spolu so slovenským partnerom zdieľajú spoločnú koncepciu o Európe, ktorá má byť podľa neho seriózna a zároveň schopná rastu. Hovorili o príprave najbližšej Európskej rady, projekte bankovej únie a európskom rozpočte, v ktorom, ako upozornil, musí byť dosť zdrojov na financovanie spoločnej poľnohospodárskej a kohéznej politiky.
      V oblasti bilaterálnej spolupráce diskutovali o projekte civilného využitia jadra, pri ktorom sú francúzske spoločnosti pripravené pomôcť. "Máme spoločné politické tričko a v tomto duchu budeme spolupracovať," povedal Hollande Ficovi.
      Slovenský premiér poďakoval za podporu Francúzska pri odstavovaní dvoch blokov atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Tie musela SR zastaviť pre záväzok prijatý vládou Mikuláša Dzurindu pred vstupom do EÚ. Únia chce na tento účel poskytnúť okolo 117 miliónov eur, celkové náklady sú však vyššie ako 400 miliónov eur. Slovensko chce vylobovať financie, ktoré by boli niekde v strede týchto nákladov.
      O možnosti vstupu francúzskeho jadrového gigantu Areva do výstavby nového jadrového zaradenia v okolí Jaslovských Bohuníc bude premiér rokovať dnes s jeho generálnym riaditeľom Lucom Ourselom.
      Fico počas stretnutia zopakoval podporu Slovenska euru, eurozóne a Európskej únii. Dodal, že s Hollandom vidia v týchto projektoch spoločnú budúcnosť, pričom obe krajiny chcú urobiť všetko pre ich prežitie a úspech. "Musíme robiť poriadok s verejnými financiami, hoci to niekedy bolí a súčasne vytvárať podmienky na hospodársky rast," podčiarkol Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona