Premiér Fico pozval našich hokejistov na večeru: Privítal ich v Zrkadlovej sále

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 07:02 • 2 min
Premiér Fico pozval našich hokejistov na večeru: Privítal ich v Zrkadlovej sále

BRATISLAVA - Predseda Vlády SR Robert Fico prijal v utorok podvečer v Zrkadlovej sále Úradu vlády v Bratislave delegáciu slovenských hokejistov a členov realizačného tímu národného družstva, ktorí reprezentovali na nedávno skončených majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku.

slovakia

left justify in out

Spoločne s premiérom sa na stretnutí zúčastnili aj minister vnútra SR Robert Kaliňák a minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič. 

Predseda vlády SR Róbert Fico sa poďakoval hokejistom za reprezentáciu Slovenska na svetovom šampionáte. Prezident SZĽH Igor Nemeček vysoko ocenil prijatie predsedom vlády aj v čase, keď sa slovenskí hokejisti vrátili zo svetového šampionátu bez medaily. "Veľmi dobre si spomíname aj na rok 2008, keď sme sa vrátili zo svetového šampionátu v Kanade, kde sme hrali zápasy o záchranu a po návrate domov si našiel predseda vlády čas, prijal nás a podporil," povedal Igor Nemeček. 

Ako predjedlo sa na Úrade vlády SR na počesť hokejistov podávali bryndzové pirohy so slaninkou a cibuľkou. Hlavný chod pozostával z teľacieho steaku s jarnou zeleninou, holandskou omáčkou a pečenými zemiakmi. Dezert bola dobošová kocka s čerstvým ovocím. 

V uvoľnenej atmosfére strávil predseda vlády so slovenskými hokejistami takmer deväťdesiat minút. Priznal sa, že okrem obľúbeného futbalu začal hrávať so spolupracovníkmi rekreačne aj hokej. Na záver odovzdali prezident SZĽH Igor Nemeček, reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek a kapitán tímu Miroslav Šatan premiérovi Robertovi Ficovi, ministrovi školstva Dušanovi Čaplovičovi a ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi podpísanú spoločnú fotografiu tímu, ako aj biele hokejové prilby s podpismi slovenských hokejistov. Na oplátku si hokejisti z historickej budovy Úradu vlády SR odniesli drevenú kazetu s viazankou. 

Správu priniesol web Slovenského zväzu ľadového hokeja HockeySlovakia.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies