Premiér Fico odsúdil politiku opľúvania od politikov SaS: Mali by menej šňupať

NETKY.SK • 19 Október 2016, 15:00 • 2 min
Premiér Fico odsúdil politiku opľúvania od politikov SaS: Mali by menej šňupať

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico vyhlásil, že rázne odmieta politiku opľúvania zo strany politikov SaS. Uviedol to na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

"Prídu, absolútne bez dôkazov opľujú a potom nás ostatných nechajú, aby sme si tieto sliny utierali. Predsa nie je možné, aby dvaja páni - jeden, ktorý nechal odpočúvať novinárov a druhý, ktorý je zapletený do nakladania s bankovými účtami, si povymýšľali príbeh a poobviňovali SMER-SD z vecí, ktoré sa nikdy nestali. Keby menej šňupali v SaS, tak by lepšie urobili," uviedol Fico.


Liberáli zo SaS v utorok 18. októbra vyhlásili, že schémy prevodov bytov ako v prípade kauzy Bašternák neboli počas vlády Smeru-SD výnimkou. Podobné prevody bytov uskutočnila podľa SaS napríklad aj skupina J&T v prípade bytov z projektu River Park. Podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka pritom o blízkosti tejto finančnej skupiny s vládnym Smerom hovoria prípady z minulosti, napríklad tender na diaľničné mýto, neuplatnenie predkupného práva na lukratívnu časť SPP, ktorú tak skupina získala, či výlet exministra financií Jána Počiatka na jachte finančníkov v Monaku pred výmenou koruny za euro.

 

Poslanec za SaS Jozef Rajtár tvrdí, že cez podobné schémy spriaznených firiem od roku 2009 prevádzala J&T len z jednej budovy River Parku 34 bytov v celkovej hodnote desiatok miliónov eur. Nakoniec tieto byty po niekoľkých prevodoch podľa neho skončili v spoločnosti, ktorej konateľkou bola sestra jedného zo zakladateľov J&T Andrea Tkáčová. Hoci Rajtár tvrdí, že dôkazy, že si pri týchto prevodoch firmy žiadali neoprávnené nadmerné odpočty nemá, iné logické vysvetlenie týchto schém nevidí.


Na tlačovú besedu SaS následne reagoval za J&T jej konzultant Maroš Sýkora v mene akcionárov skupiny. Podľa nich všetky prevody bytov v River Parku a ostatných projektoch J&T boli v súlade so zákonom, riadne zdanené a štát neprišiel ani o jediný cent. "Nemáme najmenší problém to kedykoľvek dokázať," uvádza sa vo vyhlásení. Poslanci Galko a Rajtár podľa J&T chceli využiť silu značky skupiny na svoje zviditeľnenie. "Ale len na základe toho, že poslanec Rajtár niečomu nerozumie, predsa nemôže vyslovovať hrubé obvinenia a hovoriť o prípade pre orgány činné v trestnom konaní. Takéto správanie členov zákonodarného zboru je predsa neprijateľné. Poškodzuje spoločnosť, akcionárov i zamestnancov a preto zvažujeme primeranú obranu našich práv," konštatuje v reakcii J&T.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies