Premiér Fico odletel do Bieloruska, kde podpíše dohodu o spolupráci a pomoci

NETKY.SK • 25 November 2016, 07:22 • 2 min
Premiér Fico odletel do Bieloruska, kde podpíše dohodu o spolupráci a pomoci

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico dnes odcestoval na pracovnú návštevu Bieloruskej republiky, ktorej cieľom je podporiť obojstranne výhodné projekty vzájomnej spolupráce v období, keď EÚ obnovuje obchodný dialóg s Bieloruskom a deklaruje zdvojnásobenie bilaterálnej pomoci tejto krajine.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste Minsk bude slovenský premiér rokovať s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom a predsedom vlády Andrejom Kobjakovom.

 

V meste Bešenkoviči vo Vitebskom regióne otvorí Robert Fico spoločný slovensko-bieloruský vedecko-výskumný projekt s názvom Nativita v oblasti medicíny a farmakológie.

 

Na základe materiálu, ktorý vláda schválila v stredu (23.11.) by mal premiér počas pracovnej návštevy podpísať Dohodu medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Bieloruskej republiky o spolupráci a vzájomnej pomoci pri mimoriadnych udalostiach.

 

Uzatvorenie dohody bolo iniciované Bieloruskou republikou v roku 2013. Cieľom dohody je stanoviť zásady spolupráce a dobrovoľného poskytovania humanitárnej pomoci a vzájomnej pomoci pri mimoriadnych udalostiach a tiež vymedziť základné podmienky pomoci poskytnutej na základe písomnej žiadosti zmluvnej strany žiadajúcej o pomoc.

 

"V zmysle tejto dohody sa pomoc poskytuje na základe písomnej žiadosti ktorejkoľvek zo zmluvných strán adresovanej druhej zmluvnej strane, a to najmä vyslaním záchranných jednotiek a/alebo špecialistov so zodpovedajúcou výbavou, poskytnutím predmetov pomoci alebo potrebných informácií," uvádza sa v materiáli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies