Premiér Fico odcestuje na pracovnú návštevu Istanbulu

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 15:42 • 2 min
Premiér Fico odcestuje na pracovnú návštevu Istanbulu

BRATISLAVA – Slovensko-turecké permanentné fórum pre vedu, inovácie a obchod otvorí vo štvrtok na Univerzite Bilgi v tureckom Istanbule slovenský premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovali z tlačového a komunikačného odboru Úradu vlády SR. Fórum by malo priniesť spoluprácu medzi tureckou Univerzitou Bilgi a Slovenskou technickou univerzitou.


Rektori oboch univerzít Remzi Sanver a Robert Redhammer zároveň podpíšu Protokol o spolupráci, ktorý pomôže vzájomným návštevám lektorov, študentov a zabezpečí realizovanie projektov, workshopov a konferencií. Ako sa uvádza v tlačovej správe, jednou z ambícií je pomôcť vychovávať novú generáciu medzinárodne uznávaných inovátorov. 

 

Počas návštevy Istanbulu premiér otvorí aj 6. inovačné a technologické podnikateľské fórum Slovensko - Turecko na pôde Rady pre zahraničné ekonomické vzťahy. Zástupcovia technologicky najvyspelejších slovenských firiem, ktorí odcestujú do Turecka spoločne s premiérom, predstavia tureckým partnerom unikátne technológie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona