Premiér Fico chce podporiť mladých boxerov pod vedením Tomiho Kovácsa

NETKY.SK • 28 Február 2015, 06:31 • 2 min
Premiér Fico chce podporiť mladých boxerov pod vedením Tomiho Kovácsa

GALANTA – Niektoré druhy športov majú na Slovensku ťažkú situáciu, skonštatoval dnes počas návštevy boxerského oddielu KO Box Club v Galante predseda vlády SR Robert Fico.

slovakia

left justify in out

„Stále sme nedospeli k rozhodnutiu, že treba vyčleniť 10 až 20 druhov športov, ktoré by mali štátnu podporu. Ostatné športy by si museli zarobiť samy na seba,“ skonštatoval premiér. Kým nebude takéto rozhodnutie prijaté, bude potrebné podporovať niektoré iniciatívy samotných športových klubov, povedal Fico po stretnutí s mladými športovcami, ktorí trénujú pod vedením slovenského boxera Tomiho Kida Kovácsa.

 

„Chcem oceniť jeho iniciatívu, lebo to robí na vlastnom kolene. Som pripravený s ním spolupracovať, ak bude mimoriadne zaujímavé podujatie, rád ho v rámci svojich možností podporím. Zatiaľ to musíme riešiť takto nesystémovo,“ dodal predseda vlády.

 

Tomi Kid Kovács potvrdil, že o konkrétnych dotáciách s premiérom nehovoril. „Riešili sme všeobecne, že pomoc bude, a nielen galantskému družstvu, ale celému slovenskému boxu. Ja by som chcel v Galante založiť centrum olympijského slovenského boxu. Zatiaľ by som to riešil rekonštrukciou našej športovej haly či pribudovaním ďalšej plochy, kde by sme mohli trénovať. Základ je dostať slovenského boxera na olympiádu,“ skonštatoval Kovács.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies