Premiér Fico by sa mal zúčastniť na konferencii Dialóg civilizácií

NETKY.SK • 10 August 2016, 10:59 • 2 min
Premiér Fico by sa mal zúčastniť na konferencii Dialóg civilizácií

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico by sa mal zúčastniť na tohtoročnej konferencii Dialóg civilizácií, ktorú pravidelne usporadúva ruský podnikateľ Vladimír Jakunin.

slovakia

left justify in out

Na konferencii sa mal zúčastniť aj jeho maďarský kolega Viktor Orbán a už tradične na podujatie pocestuje aj český prezident Miloš Zeman, ktorý na nej vystúpi ako hlavný rečník. Ako pre agentúru SITA povedal hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček, Zemana o účasti Fica a Orbána informovali organizátori konferencie. "Pán prezident sa na základe tejto informácie rozhodol, že na konferencii sa zúčastní, ale je na premiérovi Slovenskej republiky, či túto účasť potvrdí," povedal ďalej Ovčáček. Úrad vlády SR túto informáciu zatiaľ nepotvrdil. Konferencia sa bude konať na gréckom ostrove Rodos 30. septembra a 1. októbra. Pôjde o 14. ročník podujatia.

 

Zeman sa ako prezident na konferencii zúčastnil v roku 2014, tento rok účasť neplánoval, ale jeho rozhodnutie zmenila možná účasť premiérov Slovenska a Maďarska. Zeman by s nimi podľa Ovčáčka rád absolvoval neformálne stretnutia. Témou rozhovorov by pritom mal byť "obnovený tlak Bruselu na prijímanie migrantov na základe kvót, prípadne na základe tzv. dobrovoľnosti, ktorému V4 opäť čelí".

 

Akciu organizuje ruský podnikateľ Vladimir Jakunin, ktorého v roku 2014 po anexii Krymu zaradili USA aj Austrália na zoznam sankcionovaných osôb. Platí pre neho zákaz obchodných transakcií s americkými firmami či zákaz vstupu do USA. Podnikateľ je bývalým riaditeľom ruských železníc, 22 rokov pôsobil v KGB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies