Premiér Fico by rád zvýšil minimálnu mzdu na 400 eur

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 19:02 • 2 min
Premiér Fico by rád zvýšil minimálnu mzdu na 400 eur

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico by bol rád, keby sa minimálna mzda na Slovensku na rok 2016 priblížila k úrovni 400 eur. U

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom príhovore počas stretnutia s odborármi pri príležitosti 25. výročia vzniku Konfederácie odborových zväzov SR. "V roku 2015 sme boli skokanmi roka v rámci Európy, pretože to zvýšenie bolo naozaj vysoké, dosiahli sme úroveň 380 eur," vyzdvihol predseda vlády. Ocenil, že sa odbory podieľajú na projekte Centra sociálneho dialógu. "Projekt umožní vybudovať užitočné analytické kapacity, či vzdelávať odborárov na všetkých úrovniach, aby sociálny dialóg bol čo najefektívnejší," uviedol Fico.

 

Významným momentom pre odbory aj vládu bude podľa premiéra slovenské predsedníctvo v Európskej únii v druhom polroku budúceho roka. "Je to príležitosť na fantastické zlepšenie imidžu Slovenska alebo príležitosť na urobenie si veľkej hanby," povedal. Chce využiť túto príležitosť na zlepšenie imidžu Slovenska. Odborárov ubezpečil v tom, že o partnerstvo s nimi bude naďalej stáť. 

 

Minimálna mzda na Slovensku sa od začiatku tohto roka zvýšila z pôvodných 352 eur na 380 eur. Išlo o nárast o 7,95 %. Súčasne sa však od začiatku tohto roka zaviedla odpočítateľná položka na zdravotné odvody v sume 380 eur. Zamestnanci, ktorých hrubý príjem je nižší ako 570 eur mesačne, tak majú vyššiu čistú mzdu. Odpočítateľná položka na zdravotné odvody sa zaviedla práve vzhľadom na to, že minimálna mzda stúpla o 28 eur na 380 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona