Premiér Enrico Letta podal demisiu do rúk prezidenta Napolitana

NETKY.SK • 14 Február 2014, 14:35 • 2 min
Premiér Enrico Letta podal demisiu do rúk prezidenta Napolitana

RÍM - Taliansky premiér Enrico Letta podal dnes do rúk prezidenta Giorgia Napolitana demisiu na svoju funkciu, ktorý ju prijal. Oznámila to kancelária talianskeho prezidenta.

slovakia

left justify in out

Letta stratil dôveru vedenia Demokratickej strany (PD), ktorej je členom a ktorá ho do funkcie vlani navrhla. Nový líder stredoľavej PD Matteo Renzi, ktorý sa stal jej predsedom vlani v decembri, neočakávane vyzval vo štvrtok na zostavenie novej vlády, pričom sa poďakoval Lettovi za odvedenú prácu.
      

Prezident Napolitano podľa agentúry AP oznámil, že začne ešte dnes rokovať so straníckymi lídrami o Lettovom nástupcovi, ktorý by dokázal získať dôveru poslancov oboch komôr parlamentu a zabezpečiť si podporu pre nevyhnutné reformy v hospodárskej a politickej oblasti.
      

Konzultácie s politickými stranami by mali podľa predpokladu pokračovať aj v sobotu. Očakáva sa, že Napolitano poverí zostavením vlády 39-ročného Renziho, ktorý je starostom Florencie.
      

Renzimu sa po zvolení za predsedu Demokratickej strany podarilo kritikou aktivít predsedu vlády Enrica Lettu získať na svoju stranu väčšinu vedúcich predstaviteľov PD, ktorí sa stotožnili s jeho víziou ráznejšieho presadzovania hospodárskych reforiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies