Premiér Cameron vo vlaku nedával pozor na svoj kufrík

NETKY.SK • 9 September 2013, 17:00 • 2 min
Premiér Cameron vo vlaku nedával pozor na svoj kufrík

LONDÝN - Britskému premiérovi Davidovi Cameronovi, ktorý musel v minulosti vysvetľovať zabudnutie vlastnej dcéry v pohostinstve, britská tlač vyčíta ďalšie pochybenie, keď údajne počas cesty vlakom z Londýna do Edinburghu v sobotu ponechal bez dozoru svoj kufrík s tajnými dokumentmi.

slovakia

left justify in out

Internetové vydanie bulvárneho denníka Daily Mirror v pondelok zverejnilo záber stolíka so známou "červenou schránkou", ktorú šéfovia britskej vlády používajú na prenášanie dôležitých listín. Nápadný predmet s nápisom Prime Minister a kľúčom v zámke si podľa neho fotografovali udivení cestujúci, zatiaľ čo Cameron odišiel do iného vozňa, nikto z nich však situáciu nezneužil na to, aby si prezrel obsah.

"Zdá sa, že hlava prihlúpleho premiéra Davida Camerona je rovnako prázdna ako štyri sedadlá okolo úradného kufríka, ktorý zanechal vo vlaku," komentuje portál Mirror záber s dodatkom, že v danej chvíli neboli nablízku žiadni ochrankári. Cameronova kancelária zverejnené tvrdenia popiera, citovaní politici však nešetria kritikou a upozorňujú, že medzi dokumentmi mohli byť napríklad informácie o plánovanej intervencii v Sýrii. "Čo by sa stalo, keby niekto z akéhokoľvek dôvodu otvoril okno a vyhodil ho von?" cituje Mirror bývalého labouristického štátneho tajomníka pre obranu Kevana Jonesa. Bývalý vicepremiér John Prescott zasa poukázal na to, že incident sa odohral v čase, keď britské orgány zasahujú proti novinárom v súvislosti s únikmi tajných informácií. Nosenie takzvaných červených kufríkov pri cestovaní verejnou dopravou je navyše údajne v rozpore s prísnymi pravidlami, ktorými sa britskí predstavitelia musia riadiť. K sprísneniu pritom došlo v dôsledku prípadov, keď vládni úradníci stratili počítače s citlivými údajmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies