Premiér Cameron chce znížiť dane a radikálne reformovať vzťahy s EÚ

NETKY.SK • 29 September 2013, 14:14 • 2 min
Premiér Cameron chce znížiť dane a radikálne reformovať vzťahy s EÚ

MANCHESTER - Takisto sľúbil, že sa bude pevne držať plánu vlády na zníženie obrovského deficitu vo verejných financiách krajiny.

slovakia

left justify in out

Britský premiér David Cameron dnes vyhlásil, že jeho vláda zavedie ďalšie zníženie daní a bude sa tak snažiť získať voličov pred voľbami naplávanými na rok 2015. Cameron tiež povedal, že Británia možno vystúpi z Európskeho dohovoru o ľudských právach. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Cameron poskytol televízne interview britskej spravodajskej stanici BBC pred začatím výročnej konferencie svojej vládnej konzervatívnej strany.

Premiér povedal, že vládna koalícia dvoch strán, ktorú vedie, musí znížiť dane a vytvoriť viac pracovných miest, aby posilnila začínajúce ekonomické zotavovanie a pomohla ľuďom zápasiacim so životnými nákladmi.

Takisto sľúbil, že sa bude pevne držať plánu vlády na zníženie obrovského deficitu vo verejných financiách krajiny. Cameron v tejto súvislosti uviedol: "Jediný spôsob, ako trvalo zvýšiť životnú úroveň, je zabezpečiť pokračujúce zotavovania ekonomiky - a tá sa teraz hýbe dopredu - neustále vytvárať pracovné miesta a znižovať deficit štátneho rozpočtu."

Cameron vyhlásil, že jeho vláda zrejme zníži dane tým príslušníkom britskej spoločnosti, ktorí zarábajú najmenej. "Chcem byť svedkom toho, že pomáhame tvrdo pracujúcim ľuďom - najmä tým slabo plateným, aby si mohli pre seba nechávať čo najviac peňazí a míňať ich podľa vlastného želania," povedal premiér pre BBC.

Premiér poskytol aj vyjadrenia, ktoré potešia euroskeptických zákonodarcov v jeho vlastnej strane, ale vyplašia tých, ktorí sa stavajú proti uvoľňovaniu britských vzťahov s Európskou úniou a ďalšími európskymi inštitúciami. Vyhlásil totiž, že jeho krajina možno nakoniec vystúpi z Európskeho dohovoru pre ľudské práva.

Takýto krok by bol súčasťou "radikálnej" premeny britských vzťahov s európskymi inštitúciami. Jeho cieľom by bolo zabezpečiť, aby mohli britské vlády deportovať ilegálnych prisťahovalcov a páchateľov trestných činov, vysvetlil premiér Cameron.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies