Premiér Borisov ponúkol Britom v krajine bulharské občianstvo

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:55 • 2 min
Premiér Borisov ponúkol Britom v krajine bulharské občianstvo

SOFIA - Bulharský premiér Bojko Borisov ponúkol Britom žijúcim v jeho krajine, aby vzhľadom na výsledok nedávneho referenda o vystúpení ostrovnej monarchie z Európskej únie požiadali o bulharské občianstvo. Ich žiadosti by boli vítané, konštatoval predseda bulharskej vlády.

slovakia

left justify in out

Borisov podľa informácií tlačovej agentúry APA pripomenul, že po vstupe Bulharska do únie v roku 2007 sa v krajine usadilo množstvo britských občanov, ktorých počet sa ďalej zvyšuje. Zväčša dôchodcovia si zakúpili staré kamenice a domy z hliny na bulharskom vidieku, vyplýva z informácií webového portálu informo.bg. Osobitne obľúbený je v ich radoch malebný región okolo historického mesta Veliko Tarnovo, ale aj čiernomorské pobrežie.


Podľa informácií britskej ambasády v Sofii žije v Bulharsku okolo 7000 občanov Spojeného kráľovstva. Zatiaľ nevedno, či niektorí z nich požiadali o udelenie bulharského občianstva.
Platná bulharská legislatíva umožňuje aj dvojaké občianstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies