Premiér Alexis Tsipras predstavil členov novej gréckej vlády

NETKY.SK • 27 Január 2015, 15:40 • 2 min
Premiér Alexis Tsipras predstavil členov novej gréckej vlády

ATÉNY - Nový grécky premiér Alexis Tsipras oznámi dnes, dva dni po víťazstve v predčasných parlamentných voľbách a deň po zložení prísahy predsedu vlády, členov svojho nového kabinetu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Veterán Tsiprasovej radikálnej ľavicovej strany Syriza Jannis Dragasakis bude vicepremiérom, v kresle ministra financií Tsipras potvrdil ekonóma Jannisa Varufakisa (53).

 

Ekonóm Jannis Dragasakis (66), ktorý v predvolebnej kampani presadzoval vyšetrenie spôsobu, akým jeho krajina pristúpila k ekonomickému záchrannému programu, sa stane vicepremiérom pre otázky ekonomiky a financií.

 

Varufakis i Dragasakis sa podľa agentúry DPA netaja odmietavým postojom k prísnym šetriacim opatreniam Grécka a zasadzujú sa za okamžité ukončenie takejto úspornej politiky. Obaja muži budú podľa hovorcu novej vlády viesť rokovania s veriteľmi o prehodnotení úverových podmienok.

 

Panos Kammenos, líder koaličnej pravicovo-populistickej strany Nezávislí Gréci, prevezme kreslo ministra obrany. Dlhoročný Tsiprasov spolupracovník Nikos Pappas obsadí funkciu vedúceho úradu vlády.

 

Ministrom zahraničných vecí sa stane technokrat Nikos Kotzias, profesor politických vied na Univerzite v Pireuse. Jeho vymenovaním do tejto funkcie dáva premiér Tsipras podľa analytikov jasný signál smerom k zahraničných partnerom, že jeho cieľom je viesť "pokojnú" líniu v zahraničnopolitických témach, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies