Premiér: Ak sa darí štátu,treba sa o tieto výsledky podeliť aj s našimi regiónmi

NETKY.SK • 20 Február 2016, 11:48 • 2 min
Premiér: Ak sa darí štátu,treba sa o tieto výsledky podeliť aj s našimi regiónmi

BANSKÁ BYSTRICA - Ak sa darí štátu, treba sa o tieto výsledky podeliť s ľuďmi, našimi regiónmi a v prípade menej rozvinutých regiónov platí táto filozofia dvojnásobne. Konštatoval to predseda vlády Robert Fico na dnešnej celoslovenskej konferencii o príprave akčných plánov pre 11 okresov s vysokou mierou nezamestnanosti, ktorá sa koná v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Celoštátnu poradu zvolal premiér a prišiel na ňu hneď po návrate z Bruselu. Ako v úvode poznamenal, "máme za sebou náročný summit EÚ a už o pár dní nás čaká ďalší, valí sa na nás pohroma". Pripomenul, že nielen naša krajina, ale aj Európa sa borí s veľkými regionálnymi rozdielmi.

 

Na stretnutí o podpore najmenej rozvinutých okresov sa zúčastňujú primátori, starostovia, zástupcovia organizácií z regiónov, ktoré trápi vysoká nezamestnanosť, a to Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Sabinov, Svidník, Vranov nad Topľou, Rožňava, Sobrance, Trebišov a aj z Kežmarku, kde akčný plán už spustili ako v prvom regióne. Obsahuje viaceré nástroje na rozhýbanie hospodárskeho a sociálneho rozvoja, špecifické pre ten-ktorý región.

"Ak sa ukáže, že to ide v Kežmarku a v ďalších 11 okresoch, budeme to aplikovať aj na ďalšie okresy," reagoval Fico v príhovore. "Mandát tejto vlády trvá do 5. marca a my ho využijeme do posledného dňa," ubezpečil účastníkov porady v súvislosti s opatreniami pre hospodársky a sociálne slabšie regióny.

 

Na konferencii sa zúčastňujú členovia vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, minister  pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ako aj niektorí poslanci Národnej rady SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies