Premiér Abe: Odchod Británie z EÚ by mohol ohroziť japonské investície v krajine

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 17:59 • 2 min
Premiér Abe: Odchod Británie z EÚ by mohol ohroziť japonské investície v krajine

LONDÝN - Japonský premiér Šinzó Abe dnes v Londýne povedal, že Británia bude menej atraktívnym cieľom pre japonské investície, ak opustí Európsku úniu. Pripojil sa tak k svetovým politikom, ktorí sa zapojili do britskej rozpravy pred júnovým referendom o členstve v EÚ.

slovakia

left justify in out

Abe na tlačovej konferencii s britským premiérom Davidom Cameronom reportérom povedal, že v referende 23. júna "budú v hre aj japonské záujmy".


Japonský premiér zdôraznil, že "Japonsko by veľmi jasne dávalo prednosť tomu, aby Británia zostala v EÚ", a poznamenal, že 1000 japonských podnikov v Británii zamestnáva okolo 140.000 ľudí.


Abe uviedol, že mnohé z nich sídlia v Británii "práve preto, že Spojené kráľovstvo je vstupnou bránou do EÚ. Po hlasovaní za odchod by sa Británia stala menej atraktívnou destináciou pre japonské investície."



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona