Premiér Abe jasným favoritom parlamentných volieb

NETKY.SK • 14 December 2014, 12:37 • 2 min
Premiér Abe jasným favoritom parlamentných volieb

TOKIO - Strana japonského premiéra Šinzóa Abeho je jasným favoritom nedeľňajších parlamentných volieb, ktoré by mu mali dať ďalší mandát na uskutočnenie potrebných reforiem v problémoch sa zmietajúcej japonskej ekonomike.

slovakia

left justify in out

Všetko však nasvedčuje tomu, že účasť na hlasovaní dosiahne rekordné dno v rámci povojnovej histórie krajiny.

Abeho pravicová Liberálna demokratická strana by mala podľa všetkého vyhrať až 300 kresiel v 475-člennej dolnej komore japonského parlamentu. Môže ísť o jej najväčšie víťazstvo od založenia pred šiestimi desaťročiami. Predpovede médií naznačujú, že hlavná opozičná Demokratická strana Japonska nebude schopná opäť si získať dôveru voličov. Dôvodom je podľa analytikov fakt, že obdobie jej vlády v rokoch 2009 až 2012 sprevádzali rozsiahle škandály a neustále výmeny jej premiérov.

 

Abe vyhlásil voľby len dva roky po zisku kresla premiéra. Hlasovanie pritom považuje za referendum o ďalšom osude jeho hospodárskych reforiem. Premiér oznámil predčasné voľby napriek tomu, že riadny termín hlasovania je určený až na záver roka 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies