Premávku MHD počas víkendu zdržala aj žena so psom, bránila v jazde autobusu

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 15:12 • 2 min
Premávku MHD počas víkendu zdržala aj žena so psom, bránila v jazde autobusu

BRATISLAVA - Premávku bratislavskej MHD počas predchádzajúceho víkendu skomplikovali technické poruchy, ale aj žena so psom, ktorá bránila v jazde autobusu nočnej linky.

slovakia

left justify in out

O podrobnostiach informuje webová stránka Dopravného podniku Bratislava (DPB). Už počas soboty (19. 7.) i nedele (20. 7.) riešil dispečing DPB zdržanie v premávke v dôsledku poruchy zberača električky č. 2 i vykonávaných kontrol trakčného vedenia. Väčším problémom bol však zaseknutý zberač do trolejového vedenia, k čomu došlo na Lamačskej ceste v nedeľu (20. 7.) v ranných hodinách potom, čo sa vodič linky č. 212 usiloval vyhnúť prekážkam na ceste. DPB musel odkláňať trasu trolejbusov, ktoré nezastavovali na Patrónke v smere do mesta. "Premávka bola obnovená až po 17.00 h," dodala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.
     

Ku kurióznemu zdržaniu prišlo v noci zo soboty na nedeľu, keď jazdu nočného spoja č. N93 zastavila doteraz neidentifikovaná žena so psom. "Postavila sa pred vozidlo a vyčítala šoférovi nesprávne zastavenie vozidla na zastávke," vysvetlila Volfová. "Na miesto boli vyslaní pracovníci dispečingu, bezpečnostná služba DPB a polícia. O udalosti bolo spísané hlásenie dopravného dispečingu," dodala hovorkyňa DPB.
     

Volfová ďalej skonštatovala, že ani tento víkend sa nezaobišiel bez prejavov vandalizmu vo vozidlách MHD. "Na linke č. 99  počas sobotňajšieho predpoludnia niekto poškodil označovač lístkov. Na tej istej linke počas popoludnia toho istého dňa neznámy chodec poškodil sklo dverí autobusu," objasnila.
     

Do štatistiky škodových udalostí počas víkendu musel DPB zarátať aj stret vozidla autobusu č. 68 s osobným autom na Moste Apollo v sobotu podvečer. "Kolízia si na vozidla vyžiadala podľa predbežných zistení škodu vo výške 1000 eur, našťastie pri nehode nebol nikto zranený," dodala hovorkyňa DPB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona