Prelom v medicíne? Vedci objavili zlúčeninu, ktorá zastaví rakovinu

NETKY.SK • 15 Február 2018, 10:52 • 2 min
Prelom v medicíne? Vedci objavili zlúčeninu, ktorá zastaví rakovinu

Organizmus zaťažujúca chemoterapia bude možno čoskoro minulosťou.

slovakia

left justify in out

Keď do nášho života alebo života našich blízkych vstúpi zákerná rakovina, veľmi nás to zasiahne. Problému sa však treba postaviť tvárou a vybojovať si svoje zdravie späť. Najbežnejšie sa to realizuje operáciami a následnou liečbou chemoterapiou, ktorej úlohou je zahubiť všetky rakovinové bunky. Žiaľ, ide o procedúru, ktorá nám síce môže zachrániť život, no k telu nie je veľmi šetrná. Teraz však pacientom svitá nádej na revolučnú a veľmi účinnú liečbu, ktorá taká agresívna nie je.

 

Výskum, ktorý realizovali britskí vedci z Univerzity v Salforde pod vedením profesora Michaela Lisanta objavil zlúčeninu, ktorá je netoxická a je schopná blokovať vitamín B-2. Pôsobí v rámci mitochondrie rakovinových buniek, kde zastavuje ich rozmnožovanie tým, že v nich vytvára nedostatok vitamínov. Z tohto dôvodu dochádza k takzvanej hibernácii týchto buniek.

 

Táto špecifická zlúčenina sa nazýva difenyléndióniumchlorid (DPI). Laboratórne testy preukázali, že energiu v bunkách redukuje až o 90 percent. Nová metóda by bola efektívna najmä v prípadoch, kde zlyháva liečba chemoterapiou.

 

Mnohí odborníci sa v súčasnosti sústreďujú na hľadanie alternatívnych spôsobov liečby nádorových ochorení, obzvlášť tých netoxických a veria, že práve objavenie DPI je začiatkom novej éry v oblasti liečby rakoviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona