Prelom októbra a novembra bude veľmi teplý

NETKY.SK • 28 Október 2018, 15:39 • 2 min
Prelom októbra a novembra bude veľmi teplý

BRATISLAVA - Počas budúceho týždňa (29.10.-4.11.) bude na Slovensku neobvykle teplé počasie.

slovakia

left justify in out

"Teplota vzduchu bude o 4 až 8 stupňov Celzia vyššia, ako by normálne mala na prelome októbra a novembra byť," uviedol Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

Meteorológovia ozrejmili, že abnormálne počasie spôsobí prúdenie veľmi teplého vzduchu z juhu. "V nižších polohách, do 800 m nad morom, bude v období od 29.10. do 4.11. v noci teplota klesať na 12 až 7, len ojedinele, najmä v dolinách na 6 až 0 stupňov. Naopak, výnimočne, najmä na juhohozápade, môže byť nočné minimum aj vyššie, na úrovni 15 až 13 stupňov," priblížili.

 

Denná teplota bude podľa ich informácií v nižších polohách vystupovať zväčša na 14 až 20, v nížinách prechodne až do 23 stupňov. Pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti bude popoludní ojedinele výnimočne len okolo 10 stupňov.

 

"Zrážky sa budú vyskytovať najmä na začiatku týždňa, neskôr ich už bude málo a miestami bude aj veterno," dodali meteorológovia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona