Prelety ruských lietadiel nad Čiernym morom: Kto koho provokuje?

NETKY.SK • 27 August 2018, 11:28 • 2 min
Prelety ruských lietadiel nad Čiernym morom: Kto koho provokuje?

LONDÝN - Manévre ruských ozbrojených síl zodpovedajú medzinárodnému právu, poznamenalo ruské veľvyslanectvo v Londýne.

slovakia

left justify in out

Všetky akcie ruských ozbrojených síl, vrátane letov ruského letectva nad Čiernym morom, sú v súlade s medzinárodným právom a nepredstavujú hrozbu pre Veľkú Britániu a jej spojencov. Oznámil to v utorok hovorca ruského veľvyslanectva v Londýne, komentujúc správy Ministerstva obrany Spojeného kráľovstva o tom, že 23. augusta boli v Rumunsku britské stíhačky nútene vzlietnuť a zachytiť ruský strážny letún, ktorý údajne "provokatívne lietal" nad Čiernym morom.

 

"Všetky akcie ruských ozbrojených síl sú v prísnom súlade s medzinárodným právom, a nepredstavujú žiadnu hrozbu pre Britániu,“ povedal zástupca ambasády. "Vieme pochopiť, že Kráľovský flot sprevádza lode ruského námorníctva pri priechode kanála La Manche, v blízkosti britského pobrežia, aj keď to nie je potrebné sprevádzať verejnými vyhláseniami, ale akú hrozbu pre Veľkú Britániu alebo dokonca pre jej spojencov môže hoc aj teoreticky reprezentovať ruské hliadkové lietadlo, ktoré lieta v blízkosti ruského pobrežia, vo vzdialenosť viac ako 2 000 km od britských ostrovov? "

 

V piatok, minister obrany Veľkej Británie, Gavin Williamson vyhlásil, že britské kroky posielajú "jasný signál", že Londýn je pripravený "kolektívne reagovať na akýkoľvek akt agresie" a podporuje svojich východoeurópskych spojencov "v eliminovaní prípadných hrozieb, s ktorými sa stretávajú.“

 

Ruská ambasáda uviedla, že Williamson a iní britskí politici, "predstavujúci ľudom rutinné akcie Ruských ozbrojených síl" ako "provokatívne incidenty," sú samy o sebe sú veľmi nezodpovední a v skutočnosti sú tieto incidenty len príklady toho aké škodlivé je nasadenie britského letectva a iných NATO-vských ozbrojených síl v Rumunsku, Poľsku a pobaltských štátoch. Ako povedal ruský diplomat, "namiesto posilňovanie niečej bezpečnosti je vojenská prítomnosť Británie provokáciou voči Rusku."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies