Prekvapivý výskum: Muži s fúzami sú väčší sexisti a častejšie kradnú!

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:38 • 2 min
Prekvapivý výskum: Muži s fúzami sú väčší sexisti a častejšie kradnú!

WASHINGTON - Vedci na základe štúdie zistili, že muži s fúzami sú agresívnejší, majú viac sexistické názory a viac kradnú ako hladko oholení.

slovakia

left justify in out

USA a India urobili spoločný výskum, ktorý zahrňoval 500 mužov vo veku 18 až 72 rokov. Prvé otázky v dotazníku sa týkali typu fúzov. Vybrali deväť kategórii od hladkého oholenia, cez strnisko až po hustú bradu. Po tejto základnej otázke odpovedali, či súhlasia s uvedenými výrokmi.

 

Zaujímavé je, že veľká väčšina Indov aj Američanov mala fúzy. Indovia 86% a Američania 65%. Mužovia s fúzami viac súhlasili s nepriateľskými výrokmi voči ženám. Ďalšia časť súhlasila s benevolentným sexizmom.

 

V závere štúdie, ktorá pripravila spoločnosť Qualtrics ich tvorcovia uvádzajú: “Náš výskum ukazuje spojitosť medzi fúzami a sexistickými názormi. Nie je však jasné čo túto spojitosť spôsobuje. Je možné, že s negatívnym postojom k ženám  si nechávajú narásť fúzy, aby dokázali svoju dominanciu.”

 

V inom výskume spoločnosti Eva and Censuswide skúmali 2000 mužov a výsledky znovu ukazujú mužov s fúzami ako tých zlých. Skoro polovica (47%) mužov s fúzami bola niekedy neverná oproti 20% hladko oholenými. Rovnako 45%mužov s fúzami sa dostáva pravideľne do bitky. Medzi oholenými je to len 29%. Zaujímavé je, že 40% mužov s fúzami sa priznali, že niečo v živote ukradli oproti 17 % hladko oholeným



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona