Prekvapení colníci: U manželov z Poľska našli 40 zlatých tehál a 49-tisíc eur

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 06:55 • 2 min
Prekvapení colníci: U manželov z Poľska našli 40 zlatých tehál a 49-tisíc eur

VIEDEŇ- Nedeklarovaných 40 zlatých tehál a 49.000 eur v hotovosti objavili colníci z pracoviska v rakúskom Landecku pri kontrole v St. Jakobe am Arlberg vo vozidle poľského manželského páru. Stalo sa tak podľa informácií verejnoprávnej televízie ORF ešte minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

Hodnota nálezu predstavuje celkovo 190.600 eur.

Poľskí manželia pri kontrole na rýchlostnej arlberskej komunikácii uviedli, že sa vracajú do vlasti z dovolenky v Taliansku cez Švajčiarsko. Ani jeden z partnerov-päťdesiatnikov však neodpovedal kladne na otázku, či v luxusnom vozidle prepravujú finančnú hotovosť.

Po rozhodnutí podrobiť ich kontrole našli colníci peniaze v taške, ktorú mal muž na tele pod tričkom, kým zlaté tehly sa ukrývali v koženom odeve a módnych doplnkoch dvojice.

Predpisy Európskej únie prikazujú cestujúcim ohlásiť vývoz i dovoz finančných prostriedkov nad 10.000 eur. Pár tieto porušil a tak si rakúske orgány ponechali ako kauciu 19.500 eur.

Rakúske ministerstvo financií potvrdilo, že colníci prípad postúpili na finančný úrad v Innsbrucku, kompetentný pre trestné veci, ktorý sa spojí aj s poľskou stranou.

Pôvod odhaleného "nákladu" bude predmetom preverovania. Poľský pár však mohol pokračovať do vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies