Prekonanie krízy je podľa Merkelovej pre Nemecko dôležité

NETKY.SK • 31 December 2013, 11:56 • 2 min
Prekonanie krízy je podľa Merkelovej pre Nemecko dôležité

BERLÍN - Osud Nemecka je úzko spojený s EÚ a to je imperatívom, aby sa našiel spôsob ako trvalo vyriešiť dlhovú krízu v eurozóne.

slovakia

left justify in out

Tieto myšlienky obsahuje prejav, s ktorým nemecká kancelárka Angela Merkelová vystúpi v utorok. Mnoho nemeckých občanov nesúhlasí s finančnou podporou pre problémové štáty. Podľa Merkelovej má Nemecko taktiež aj veľa práce s tým, aby sa mu podarilo zachovať vlastnú hospodársku silu.

"Všetci vieme, že pokrok našej krajiny závisí ako vždy od pokroku v Európe a od čo najrýchlejšieho definitívneho prekonania krízy,“ tvrdí v prejave Merkelová. "Máme pred sebou veľa práce, aby Nemecko ostalo silné aj v budúcnosti. Pre mňa je veľmi dôležité, že ozdravujeme verejné financie pre budúce generácie a taktiež, že sme úspešní pri transformácii v oblasti energetiky,“ uvádza sa ďalej v prejave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies