Prekonal rekordy Schumachera, majster sveta F1 vyzval ľudí, aby určite robili toto

NETKY.SK • 16 November 2020, 14:45 • 2 min
Prekonal rekordy Schumachera, majster sveta F1 vyzval ľudí, aby určite robili toto

Britský jazdec F1 Lewis Hamilton sa už po siedmy raz radoval z titulu majstra sveta F1.

slovakia

left justify in out

Dôležité víťazstvo, ktoré mu skompletizovalo už v predstihu 7. titul, získal na Veľkej cene Turecka v Istanbule. Pred Sergiom Pérezom mal náskok až 31 sekúnd. Tretí skončil Sebastian Vettel z Ferrari.

 

 

Britský fenomenálny jazdec dosiahol týmto na rekord Michaela Schumachera, dokonca má už o tri veľké ceny viac. Brit sa tak do histórie zapisuje ako najlepší. Hamilton sa po zisku rozplakal a vyzval ľudí, aby išli za svojimi snami.


Turecké podujatie F1 bolo 14. zastavením tejto sezóny. Brit sa na ňu postavil zo 6. miesta, no aj tak všetkých predstihol. Po 37. kolách bol už prvý. Hamiltonovi pomohol aj fakt, že nemusel absolvovať poslednú zastávku v boxoch.

 

 

Druhý v poradí celkového hodnotenia Valtteri Bottas potreboval na majstrovský titul o 8 bodov predstihnúť v tejto VC Hamiltona. No skončil až 14. "Naozaj som si ešte pred pár rokmi nevedel predstaviť, že raz padnú Schumacherove rekordy," dodal staro-nový majster sveta F1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies