Prekoná Sébastien Loeb rekord v Goodwoode?

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 11:05 • 2 min
Prekoná Sébastien Loeb rekord v Goodwoode?

GOODWOOD - V nedeľu 29. júna sa na pozemkoch lorda Marcha uskutočnia legendárne preteky automobilov ako súčasť Festivalu rýchlosti. Sébastien Loeb spolu so svojím tímom Peugeot Racing sa pokúsia prekonať rekord Nicka Heidfelda na vylepšenom Peugeote 208 T16, s ktorým pred rokom dobyli americkú horu Pikes Peak.

slovakia

left justify in out

Deväťnásobný majster sveta vo WRC a aktuálne popredný pretekár seriálu Majstrovstiev sveta cestovných automobilov (WTCC), Francúz Sébastien Loeb, má opäť namierené na legendárne preteky automobilov do vrchu. Tentokrát však nie na americkej hore Pikes Peak, ale v anglickom Goodwoode, kde sa tento víkend koná svetoznámy Festival rýchlosti (Goodwood Festival of Speed).

 

Presne pred rokom sa Loebovi podarilo dovtedy nemožné – zajazdiť na americkej hore Pikes Peak čas pod 9 minút. Časom 8 minút a necelých 14 sekúnd tak stanovil bezprecedentný nový rekord na špeciálne upravenom Peugeote 208 T16 Pikes Peak s gigantickým krídlom prevzatým z Le Mansovej 908ky. Na 92. ročníku tohto podujatia však Peugeot už neštartuje - pokúsia sa totiž ovládnuť ďalšie svetoznáme podujatie.

 

Loebov tím sa pokúsi na rovnakom, aj keď mierne vylepšenom, aute prekonať rekord Nicka Heidfelda. Na improvizovaných pretekoch "do vrchu" na pozemkoch Lorda Marcha zajazdil doposiaľ najrýchlejší čas v histórii práve nemecký pilot F1. V roku 1999 ako 22 ročný stanovil na svojom monoposte McLaren MP4-13 F1 rekord 41.6 sekundy. Už o pár dní sa dozvieme, či tento 15 ročný rekord odolá, alebo nie.

 

Pozrite si, ako sa Loeb pripravoval na Pikes Peak:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies